Shangai planifikon të zgjerojë industrinë e robotëve
2023-01-19 14:42:11

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Shangai synon të investojë për të përparuar industrinë e robotëve, për të promovuar integrimin e thellë të tyre dhe inteligjencës artificiale dhe për t'i bërë robotët inteligjentë një mundësi për të mbështetur industri të ndryshme. Pavarësisht ndikimit të Covid-19, Shangai pati rritje me 6% të prodhimit të robotëve industrialë, në mbi 75.000 njësi në vitin 2022, duke tejkaluar të gjitha qytetet kineze.

Shangai ka zbuluar një plan për të promovuar industrinë e robotëve në tre vitet e ardhshme, duke përfshirë dhjetë markat kryesore të robotëve në industri, realizimin e 100 skenave të aplikimit të robotëve dhe zgjerimin e shkallës industriale të robotëve të qytetit në 100 miliardë juanë (14.75 miliardë dollarë) deri në vitin 2025, bëhet e ditur nga burime zyrtare.

Këto objektiva janë pjesë e përpjekjeve të qytetit për të nxitur zhvillimin me cilësi të lartë të industrisë lokale industriale, për të promovuar integrimin e thellë të robotëve dhe inteligjencës artificiale dhe për t'i bërë robotët inteligjentë një mundësi për të mbështetur industri të ndryshme, tha Tang Wenkan, zëvendësdrejtor i Komisionit të Ekonomisë dhe Informacionit të Shangait, gjatë një konference për shtyp.

Sipas Tang, si pikë referimi i vendit në zhvillimin industrial të robotëve, sektori i robotëve industrialë të Shangait dhe sektori i robotëve të shërbimit kanë bërë përparim të madh vitin e kaluar.

Pavarësisht ndikimit të Covid-19, Shangai pati rritje me 6% të prodhimit të robotëve industrialë, në mbi 75.000 njësi në vitin 2022, duke tejkaluar të gjitha qytetet kineze.

Sipas Tang, robotët e shërbimit gjithashtu patën aplikim të gjerë në kujdesin mjekësor, ndërtim, bujqësi, tregti dhe sektorët e emergjencës.

Përveç tre fabrikave ekzistuese vendase standarde inteligjente, dhjetë fabrikave standarde inteligjente të nivelit të qytetit dhe 100 fabrikave inteligjente të nivelit lokal, Shangai planifikon të ketë 20 fabrika standarde inteligjente të nivelit të qytetit dhe 200 fabrika inteligjente të nivelit lokal.

Shangai synon të rrisë densitetin e robotëve me 100 robotë për çdo 10.000 persona gjatë tre viteve të ardhshme, tha Wu Chunping, zyrtar në Komisionin e Ekonomisë dhe Informacionit të Shangait.

Dendësia e robotëve, një tregues kyç për matjen e adoptimit të automatizimit në prodhim, është sasia e robotëve të përdorur për 10.000 persona në industrinë e prodhimit.

Dendësia aktuale e robotëve në Shangai është 260, më shumë se dyfishi i mesatares globale, ka deklaruar më herët Wu Jincheng, drejtor i Komisionit Ekonomik dhe Informatizimit të Shangait.

Në përpjekje për të pasur markat e njohura të robotëve dhe për të udhëhequr industrinë e robotëve të qytetit drejt një drejtimi më të orientuar drejt tregut dhe inteligjencës, Shangai ka zgjedhur me kujdes grupin e parë të ndërmarrjeve historike dhe skenave demonstruese, duke përfshirë 41 marka robotësh dhe 52 skena aplikacionesh, shtoi Tang.