"Shpresa" e një videoje të shkurtër për Tencent
2023-01-17 14:44:56

Gjiganti i teknologjisë poston rritje të madhe të krijuesve, shikuesve të kanaleve WeChat në 2022

WeChat Channels, platforma e shkurtër e videove të Tencent Holdings, pa një rritje të fuqishme në shikimet e videove dhe fitimin e parave vitin e kaluar, ndërsa kompania kryesore e rrjeteve sociale dhe lojërave në  Kinë përpiqet të gjejë motorë të rinj rritjeje që rivalizojnë Douyin e Bytedance në sektorin gjithnjë e më të ashpër të videove të shkurtra.

Platforma, e cila kryesisht u mundëson përdoruesve të regjistrojnë, krijojnë dhe ndajnë video, pa numrin e krijuesve aktivë të përditshëm dhe ngarkimet e videove të rritet me mbi 100 për qind nga viti në vit vitin e kaluar.  Numri i krijuesve me mbi 10,000 ndjekës dhe shikime të videove origjinale u rrit me përkatësisht 308 për qind dhe 350 për qind nga viti në vit.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Për sa i përket transmetimit të drejtpërdrejtë, numri i përdoruesve dhe koha e kaluar për të parë transmetime të drejtpërdrejta u rritën përkatësisht 300 për qind dhe 156 për qind gjatë vitit të kaluar.  Ai gjithashtu bëri që vlera e përgjithshme bruto e mallrave të rritet me më shumë se 800 për qind nga viti 2021 me vlerën mesatare të transaksionit që kalon 200 juanë (29,5 dollarë).

Kompania e teknologjisë tha më herët se koha totale e përdoruesve që shpenzojnë në kanale tejkalon 80 për qind të asaj të WeChat Moments, një funksion popullor i rrjeteve sociale që lejon ndërveprim me tekst, foto dhe video midis miqve të WeChat.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Lëvizja erdhi pasi themeluesi dhe CEO i Tencent Pony Ma tha në një takim në dhjetor se Channels është bërë "shpresa e të gjithë kompanisë" dhe Tencent duhet të vazhdojë të përqendrohet në bizneset e saj kryesore, ndërkohë që i bën videot e shkurtra prioritetin e saj të ri.

Zhvillimi i shpejtë i videove të shkurtra ka bërë një ndikim të konsiderueshëm në internet globalisht dhe po e detyron kompaninë të rregullojë strategjinë e saj të investimit, tha Ma.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Një raport nga Qendra e Informacionit të Rrjetit të Internetit të Kinës tregoi se numri i përgjithshëm i përdoruesve të videove të shkurtra pa një rritje të konsiderueshme prej 28.05 milionë në 962 milionë në gjysmën e parë të vitit të kaluar.  Të dhënat nga konsulenca e tregut QuestMobile treguan se koha mesatare mujore e shpenzuar për shikimin e videove të shkurtra u rrit në 53.2 orë në dhjetor të vitit të kaluar, duke tejkaluar atë të mesazheve të çastit.

"Industria e videove të shkurtra të Kinës është zhvendosur nga një treg në rritje në një treg të aksioneve ku koha e përdoruesit arrin kulmin gradualisht, kështu që konkurrenca po bëhet e ashpër," tha Huang Chuxin, profesor i komunikimit në Universitetin e Akademisë Kineze të Shkencave Sociale në një shënim.

"Është e rëndësishme që platformat e videove të shkurtra të krijojnë përmbajtje zanore për t'u dalluar. Realizimi i përmirësimit të likuiditetit është një tjetër drejtim i rëndësishëm për zhvillimin e platformave të videove të shkurtra," tha Huang.