Pritet bum i tregut të turizmit gjatë Vitit të Ri Kinez
2023-01-16 16:12:51

Turizmi: Kërkesa për udhëtime nxit rritjen e çmimit të biletave ajrore dhe hoteleve

Tregu i turizmit të Kinës po pret një rikthim të fortë gjatë festës së Festivalit të Pranverës, me udhëtarët të etur për të bërë udhëtime në distanca të gjata dhe për të shpenzuar më shumë para, pasi vendi optimizoi masat e tij të kontrollit të COVID-19.

Rezervimet dhe të dhënat e agjencive të udhëtimit tregojnë se udhëtarët janë gjithashtu të gatshëm për qëndrime më të gjata gjatë pushimit shtatëditor që do të fillojë më 21 janar, me udhëtime në rajone të tjera dhe jashtë shtetit.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Gjatë pushimeve të fundit të Festivalit të Pranverës, udhëtarët preferuan udhëtime në distanca të shkurtra në destinacione afër shtëpive ose vendeve të tyre të punës për shkak të masave të kontrollit të virusit dhe shqetësimeve shëndetësore.

Portali i udhëtimeve Tuniu tha se 72 për qind e rezervimeve të tij për periudhën e ardhshme të pushimeve ishin për udhëtime ndërrajonale. Destinacionet me vendndodhje bregdetare ose klimë të butë, si provinca Hainan në jug dhe provinca Yunnan në jugperëndim, janë të larta në listat e udhëtarëve. Gjithashtu favorizohen qëndrimet më të gjata për pushime, me rreth 31 përqind të klientëve të saj në internet që rezervojnë udhëtime gjashtë-ditore dhe 28 përqind zgjedhin qëndrime katër-ditore. Agjencia e udhëtimeve LY.com po sheh gjithashtu interes të madh të klientëve në internet.

Në platformën e saj, kërkesat për konsulencë për udhëtime në distanca të gjata gjatë festës u rritën 20 herë në javën deri të hënën. Kërkesat për konsulencë për viza udhëtimi u rritën tetëfish gjatë të njëjtës periudhë.Vendndodhjet dimërore me pamje nga bora dhe sportet e akullit, si mali Changbai në provincën Jilin të Kinës Verilindore, po tërheqin gjithashtu shumë interes.

Sipas një raporti të LY.com, rezervimet dhe interesi për pistat e akullit dhe vendpushimet e skive janë në rritje.

Sheshi i akullit Shichahai i Pekinit, për shembull, pa kërkimet për vendin si një destinacion pushimesh për Festivalin e Pranverës në platformën e agjencisë në rritje me 76 për qind krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Ding Fan, i cili është në krye të ekipit të pushimeve të portalit të udhëtimit Fliggy's Spring Festival, tha se tregu i turizmit do të ketë rritje të numrit të udhëtarëve dhe shumës që ata shpenzojnë. Megjithatë, kërkesa e madhe për udhëtime po nxit edhe një rritje të çmimeve të biletave ajrore dhe hoteleve.

Portali i udhëtimeve Trip.com Group, tha se çmimi i një fluturimi me një drejtim në destinacionin popullor të plazhit Sanya, Hainan, gjatë periudhës së pushimeve është rritur 47 për qind nga viti në vit në mbi 1,900 juanë (280 dollarë). Një biletë ajrore me një drejtim për në Dali, në provincën Yunnan të Kinës Jugperëndimore, është rritur me 65 për qind në pak më shumë se 1500 juanë.

Grupi tha se dhomat e hotelit që ofron në platformën e tij në internet për Sanya dhe Xishuangbanna të Yunnan - një destinacion i famshëm për peizazhin e tij tropikal dhe kulturën ekzotike etnike Dai - janë të rezervuara të gjitha për pushime.Turizmi i jashtëm gjatë Festivalit të Pranverës pritet gjithashtu të rritet pas lehtësimit të politikave të vendit për COVID-19.Grupi Trip.com tha se rezervimet për udhëtime jashtë shtetit janë rritur me 540 për qind nga festa e mëparshme e Festivalit të Pranverës, ndërsa kostoja mesatare e rezervimeve jashtë shtetit është rritur 32 për qind.Destinacionet jashtë shtetit të favorizuar nga udhëtarët përfshijnë Australinë, Tajlandën dhe Malajzinë.

Rezervimet për Melburn, Australi, për shembull, janë rritur 50-fish nga viti i kaluar, ndërsa rezervimet për Bangkok, Tajlandë, janë rritur dhjetëfish.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Fliggy, portali i udhëtimeve, tha se ka parë një rritje të rezervimeve për udhëtime jashtë shtetit në platformën e tij. Rezervimet për biletat ajrore ndërkombëtare janë trefishuar nga viti i kaluar, me rezervimet për destinacionin më të njohur, Tajlandën, 200-fishuar.

Shen Jiani, një studiuese në Trip.com Group, tha se me lehtësimin e politikave të udhëtimit, turistët kinezë janë më të sigurt për të bërë udhëtime jashtë shtetit. "Udhëtarët kinezë do të ndihmojnë në energjizimin e turizmit në botë," tha ajo.

Autor i artikullit   Cheng Si