Shefi i OKB-së bën thirrje që kryefjala e veprimeve të jetë paqja
2022-12-30 10:42:11

Shefi i OKB-se Antonio Guterres (Foto Ecobusiness)

Shefi i OKB-se Antonio Guterres (Foto Ecobusiness)

Sekretari i përgjithshëm i OKB-së, Antonio Guterres, u bëri thirrje të gjitha vendeve që të vendosin paqen në qendër të të gjitha fjalëve dhe veprimeve të tyre.

“Në vitin 2023, le të vendosim paqen në qendër të fjalëve dhe veprimeve tona. Kemi nevojë për paqe, tani më shumë se kurrë. Paqe me njëri-tjetrin, përmes dialogut për t'i dhënë fund konfliktit. Paqe me natyrën dhe klimën tonë, për të ndërtuar një botë më të qëndrueshme”,- tha shefi i OKB-së në video-mesazhin për Vitin e Ri, përcjell “Xinhua”.

VCG

VCG

Paqja është gjithashtu e nevojshme brenda familjeve dhe shtëpive, kështu që gratë dhe vajzat mund të jetojnë me dinjitet dhe siguri, tha ai, duke theksuar se nevojitet dhe paqe në rrugë që shumë shpesh kanë parë hakmarrje të dhunshme nga forcat e sigurisë në përgjigje të protestave paqësore.

Duhet gjithashtu të ketë paqe në internet, shtoi Guterres, kështu që në vend të dezinformatave dhe teorive konspirative, të gjitha shoqëritë mund të shijojnë internetin të lirë nga gjuha e urrejtjes dhe abuzimi.

“Së bashku, le ta bëjmë vitin 2023 një vit kur paqja të rivendoset në jetët tona, në shtëpitë tona dhe në botën tonë”, përfundoi shefi i OKB-së. (Irma)