Tregtia e jashtme e Vietnamit arrin një rekord të lartë në vitin 2022
2022-12-30 10:18:39

Tregtia ne Vietnam (Foto Vir.com.vn)

Tregtia ne Vietnam (Foto Vir.com.vn)

Vietnami shënoi një rekord të tregtisë së jashtme prej 732.5 miliardë dollarë amerikanë në vitin 2022, 9.5 për qind më shumë nga viti në vit, me një suficit tregtar prej 11.2 miliardë dollarësh, bëri të ditur Zyra e Përgjithshme e Statistikave, citon “Xinhua”.

Konkretisht, të ardhurat nga eksporti ishin 371.85 miliardë dollarë, me një rritje prej 10.6 për qind, ndërsa të ardhurat nga importi u rritën me 8.4 për qind nga viti në vit në 360.65 miliardë dollarë.

VCG

VCG

Shtetet e Bashkuara ishin importuesi më i madh i Vietnamit me një qarkullim prej 109.1 miliardë dollarësh dhe Kina ishte eksportuesi më i madh me një qarkullim prej 119.3 miliardë dollarësh në vitin 2022, sipas zyrës. (Irma)