Mbështetja e sektorit privat rrit besimin
2022-12-29 14:23:16

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Fokusimi i Kinës në mbështetjen e zhvillimit të kompanive private po injekton më shumë besim te sipërmarrësit dhe po i inkurajon ata të dyfishojnë inovacionin për të pasur përparime në biznes dhe teknologji, bënë të ditur drejtuesit e kompanive. Bizneset private kanë kontribuar rreth 50 për qind të të ardhurave tatimore të vendit, 60 për qind të prodhimit të brendshëm bruto, 70 për qind të inovacionit teknologjik dhe 80 për qind të punësimit urban, njoftoi Ministria e Industrisë dhe Teknologjisë së Informacionit.

Fokusimi i Kinës në mbështetjen e zhvillimit të kompanive private po injekton më shumë besim te sipërmarrësit dhe po i inkurajon ata të dyfishojnë inovacionin për të pasur përparime në biznes dhe teknologji, bënë të ditur drejtuesit e kompanive.

Komentet e tyre erdhën pasi Konferenca Qendrore e Punës Ekonomike, e cila përfundoi në fillim të këtij muaji, theksoi se është e rëndësishme të punohet në mënyrë të palëkundur si për të konsoliduar dhe zhvilluar sektorin publik, ashtu edhe për të inkurajuar, mbështetur dhe drejtuar zhvillimin e sektorit privat.

Wu Yonghua, drejtor i bordit ekzekutiv të “Anta Sports”, tha se konferenca u ka dhënë një besim të madh ndërmarrjeve private. Për një kohë të gjatë, qeveritë në të gjitha nivelet kanë nxjerrë shumë politika, të tilla si stimujt tatimorë, për të mbështetur ndërmarrjet që vlerësojnë kërkimin dhe kompania do të vazhdojë të fokusohet në inovacionin, me përkushtim për të ndihmuar në zhvillimin e ekonomisë reale.

Wu tha se kompania deri më tani ka aplikuar për më shumë se 2000 patenta kombëtare të inovacionit.

Ai shtoi se “Anta” tani është një kompani globale e veshjeve sportive, duke u renditur në vendin e tretë në mbarë botën për sa i përket vlerës së tregut dhe biznesi jashtë shtetit përbën më shumë se 40 për qind të totalit të biznesit të saj.

Qi Xiangdong, president i kompanisë kineze të sigurisë kibernetike “Qi-Anxin Technology Group”, tha se ndërmarrjet private janë një forcë e rëndësishme për të ndihmuar në ndjekjen e rrugës kineze drejt modernizimit dhe kompania do të punojë për të rritur aftësitë e saj të inovacionit.

“Na interesojnë më së shumti projektet kryesore në ekonominë digjitale në vitin 2023, të cilat do të kenë një ndikim të menjëhershëm në stabilizimin e rritjes ekonomike”,- tha Qi, i cili është gjithashtu nënkryetar i Federatës Gjithë-Kineze të Industrisë dhe Tregtisë.

Për shembull, projekti kompjuterik i Kinës “east-data-west-computing”, i cili përfshin ndërtimin e qendrave të të dhënave në rajone kyçe në të gjithë vendin, do të sjellë mundësi të mëdha dhe do të nxisë kërkesën për shërbime të sigurisë kibernetike, tha ai, duke shtuar se kompania do të vazhdojë të mprehë aftësitë e saj për kërkim dhe zhvillim, për të ndihmuar në përmbushjen e një kërkese të tillë, bëhet e ditur në një parashikim të Komisionit Kombëtar të Zhvillimit dhe Reformës.

Xu Hongcai, zëvendësdrejtor i Komitetit të Politikave Ekonomike të Shoqatës së Shkencave të Politikave të Kinës, tha se bizneset private të Kinës kanë luajtur një rol të madh në nxitjen e zhvillimit ekonomik të vendit dhe shkalla dhe fuqia e tyre gjithashtu janë rritur shumë.

Bizneset private kanë kontribuar rreth 50 për qind të të ardhurave tatimore të vendit, 60 për qind të prodhimit të brendshëm bruto, 70 për qind të inovacionit teknologjik dhe 80 për qind të punësimit urban, njoftoi Ministria e Industrisë dhe Teknologjisë së Informacionit.

Në përgjigje të thirrjes së konferencës, zyrtarë të shumtë kanë vizituar një sërë kompanish private si “Alibaba Group Holding Ltd” dhe prodhuesin e ri të automjeteve elektrike “Seres”, për të inkurajuar përpjekjet e tyre për të ndjekur rritjen e nxitur nga inovacioni.

Xu Yan, zv.drejtor i “Tencent Holdings Ltd”, tha se vitet e fundit kanë ndjerë se qeveria ka rritur përpjekjet për të krijuar një mjedis biznesi të klasit të parë për kompanitë private. ““Tencent” do të rrisë përpjekjet për të nxitur integrimin të ekonomive reale dhe digjitale nëpërmjet inovacionit”,- tha ai.

Xu tha se kompania ka investuar 150 miliardë juanë në kërkim dhe zhvillim gjatë tre viteve të fundit.