Maskoti i Olimpiadës Dimërore të Pekinit Bing Dwen Dwen u kthye në treg të mërkurën në kryeqytetin kinez, këtë herë me një pamje të re
2022-12-29 15:30:23

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Ndërsa Viti i Lepurit sipas kalendarit hënor kinez do të nisë më 22 janar 2023, Bing Dwen Dwen, që fillimisht ishte një maskot në formë pande, është veshur si Zoti Lepur, apo Tu'er Ye, një figurë popullore tradicionale në Pekin.

Pas këshillimit dhe komunikimit ndërmjet Komitetit Olimpik Kinez dhe Komitetit Olimpik Ndërkombëtar, versioni i ri do të lejohet të hidhet në shitje në tregun vendas, si një festim i njëvjetorit të Olimpiadës Dimërore të Pekinit dhe për vitin e ri.

Zodiaku kinez njihet gjerësisht në mbarë botën dhe ndërthurja e Zotit Lepur dhe Olimpiadës Dimërore përçon mesazhin e lumturisë, paqes dhe shëndetit, sipas dizenjuesit të Lepurit Dwen Dwen Lin Cunzhen, zëvendësdekani i Shkollës së Dizenjimit të Akademisë Qendrore të Arteve të Bukura.