Bosnjë-Herzegovina, inflacioni lehtësohet në 16.3 për qind në nëntor
2022-12-28 10:23:09

VCG

VCG

Norma vjetore e inflacionit në Bosnjë-Hercegovinë (BiH) u rrit në 16.3 për qind nga viti në vit në nëntor, nga një rekord 17.4 për qind në muajin paraardhës, sipas të dhënave të Agjencisë Kombëtare për Statistikat, cituar nga “Xinhua”.

Ushqimet dhe pijet joalkoolike shënuan rritjen më të lartë mesatare të çmimeve prej 24.5 për qind, krahasuar me një vit më parë, të ndjekura nga 23.8 për qind në çmimet e transportit, 19 për qind për banesat dhe shërbimet komunale, 12.2 për qind për mobiliet dhe 11.5 për qind për çmimet e rekreacionit dhe kulturës.

VCG

VCG

Çmimet e energjisë u rritën ndjeshëm: çmimi i një metër kub gaz u dyfishua nga 0.35 në 0.7 euro gjatë vitit të kaluar. Çmimet e druve të zjarrit u rritën nga 44.3 në 54 euro, ndërsa çmimi i një litri naftë u rrit nga 1.2 në 1.7 euro. (Elona)