Këshilltarët e investimeve rrisin besimin
2022-12-27 16:37:31

Besimi i investitorëve vendas dhe të huaj për zhvillimin e Zonës së Gjirit të Madh të Guangdong-Hong Kong-Makao ka ndikuar në zgjerimin e investimeve në konvertimin e energjisë, energjinë e hidrogjenit, elektronikë, kujdesin mjekësor dhe teknologji të tjera innovative në Kinë.

Universiteti Teknologjik i Hong Kong-ut(Foto:VCG)

Universiteti Teknologjik i Hong Kong-ut(Foto:VCG)

Si një këshilltar investimi i sapoemëruar për provincën Guangdong, Nicolas Poirot, president dhe CEO i Air Liquide (China) Holding, tha se ai besonte se një mjedis i optimizuar investimi në Guangdong kishte ndihmuar në rritjen e besimit të kompanisë në zgjerimin e biznesit në provincë.

"Zhvillimi ekonomik në Zonën e Gjirit të Madh të Guangdong-Hong Kong-Makao na ka tërhequr që të zgjerojmë vazhdimisht investimet në konvertimin e energjisë, energjinë e hidrogjenit, elektronikë, kujdesin mjekësor dhe teknologji të tjera inovative," tha ai.

Poirot ishte një nga 16 këshilltarët e sapoemëruar nga autoritetet e Guangdong për investimet globale gjatë Konferencës Globale të Promovimit të Investimeve 2022 për Zonën e Gjirit të Madh Guangdong-Hong Kong-Makao, e cila u mbajt të mërkurën në Guangzhou, kryeqendra e provinces  Guangdong.

Emërimi pasoi grupin e parë të 22 këshilltarëve globalë të investimeve, të cilët u zgjodhën nga qarqet vendase dhe të huaja ekonomike dhe industriale dhe tregtare vitin e kaluar. Këshilltarët do të jenë përgjegjës për promovimin e mjedisit të investimeve dhe biznesit në Guangdong, duke ndihmuar në tërheqjen e më shumë talenteve dhe projekteve globale të nivelit të lartë për të investuar dhe zhvilluar në provincë.

"Ne do të vazhdojmë të përfitojmë nga zhvillimi i infrastrukturës dhe pozicionimi i shkëlqyer i Guangdong, dhe më e rëndësishmja, fokusi i ri i provincës në prodhimin dhe gjysmëpërçuesit e teknologjisë së lartë, dhe zgjerimin e industrive petrokimike dhe të kujdesit shëndetësor," tha ai.

Qyteti Shenzhen(Foto:VCG)

Qyteti Shenzhen(Foto:VCG)

Si një kompani me seli në Francë Fortune Global 500, Air Liquide, një furnizues global i gazit industrial dhe mjekësor, planifikon të investojë si në industrinë e gjysmëpërçuesve në Shenzhen ashtu edhe në petrokimikat në zonën bregdetare të Guangdong.

"GBA është shumë premtuese për hidrogjenin dhe hidrogjenin e gjelbër si një nga mjetet për të zhvilluar lëvizshmërinë e ardhshme, lëvizshmëri më të pastër në Guangdong," tha ai.  Aktualisht, hidrogjeni mund të përdoret për automjete të rënda dhe komerciale dhe kamionë më të vegjël që hyjnë në qytete në Guangdong.

Pas themelimit të fabrikës së saj të parë industriale të gazit në Shenzhen në vitin 2009, Air Liquide ka vendosur gjurmët e saj në qytete të ndryshme duke përfshirë Qingyuan, Dongguan  dhe Maoming.

"Me përvojën tonë të pasur në furnizimin me gaz për bazat e mëdha petrokimike në mbarë botën, ne shpresojmë të luajmë një rol të rëndësishëm në transformimin e energjisë dhe zhvillimin e industrive strategjike në zhvillim në Zonën e Gjirit të Madh," tha ai.

Si furnizues i pjesëve të automobilave me bazë në Japoni, Yazaki do të forcojë bashkëpunimin me autoritetet e Guangdong në industrinë e automjeteve të reja të energjisë, sipas Murata Hideaki, president i Korporatës së Investimeve Yazaki  në Kinë.

“Zhvillimi i automjeteve të reja me energji në Kinë, veçanërisht në Guangdong, i cili ka një mjedis shumë të favorshëm investimi dhe një hapësirë shumë të madhe zhvillimi për bizneset e huaja, ka qenë i shpejtë vitet e fundit”, tha ai.

Qyteti Shantou(Foto:VCG)

Qyteti Shantou(Foto:VCG)

Gjatë një ceremonie nënshkrimi për projektet madhore të mbajtur të mërkurën, Yazaki përfundoi një marrëveshje bashkëpunimi për ndërtimin e një baze të re të prodhimit të pjesëve të makinave me energji në Shantou, në zonën bregdetare lindore të Guangdong.

Të mërkurën, gjithsej 853 projekte bashkëpunimi me vlerë 2.5 trilion juanë (357 miliardë dollarë) u nënshkruan gjatë Konferencës Globale të Promovimit të Investimeve 2022 për Zonën e Gjirit të Madh Guangdong-Hong Kong-Makao.

Projektet varionin nga prodhimi i avancuar, bioteknologjia, teknologjia e informacionit të gjeneratës së re dhe ushqimi deri te kujdesi shëndetësor, duke reflektuar besimin e investitorëve vendas dhe të huaj për zhvillimin e Zonës së Gjirit të Madh.