“Clariant” do të zgjerojë praninë në Daya Bay
2022-12-26 16:42:32


Foto: China Daily

Kompania  zvicerane shumëkombëshe e kimikateve të specializuara, “Clariant AG” pritet  të forcojë më tej pozicionin e saj në Kinë dhe të zgjerojë objektin e saj të kimikateve të kujdesit në vend, duke përfshirë farmaceutikën, kujdesin personal, kujdesin në shtëpi dhe aplikimet industrial.

Kimikatet e specializuara MNC rriten në perspektivat e biznesit në tregun kinez

“Clariant AG”, një kompani zvicerane shumëkombëshe e kimikateve të specializuara, zotohet të forcojë më tej pozicionin e saj në Kinë dhe të zgjerojë objektin e saj të kimikateve të kujdesit në vend, duke përfshirë farmaceutikën, kujdesin personal, kujdesin në shtëpi dhe aplikimet industriale, tha drejtuesi i kompanisë.

"Me përgjigjen e përmirësuar të Kinës ndaj COVID-19 që ushtron një ndikim të madh pozitiv në ekonomi, ne besojmë se kërkesa për bizneset e kujdesit shëndetësor në Kinë do të rritet më tej dhe Clariant do të kapë pjesën e saj në tregun kinez," tha Andy Walti, kreu i Clarant China dhe  Azi-Paqësor.

“Clariant” njoftoi në fillim të këtij muaji se do të zgjerojë objektin e saj të kimikateve të kujdesit në Daya Bay, provincën Guangdong, në vendin ekzistues të prodhimit të Daya Bay.  Ajo do të bëhet një qendër e re globale për mbështetjen e biznesit të kujdesit shëndetësor të Clariant dhe do të shohë rritje të kapaciteteve për produktet ekzistuese, si dhe prezantimin e një sërë produktesh të reja deri në fund të 2024.

"Me këtë investim, Clariant tregon angazhimin e saj afatgjatë ndaj Kinës, tregut më të madh të kimikateve në botë në përgjithësi, dhe do të rrisë fokusin e saj në përvojën e klientit, nxitjen e inovacionit dhe zgjerimin e gjurmës," tha Walti.

Sipas Walti, Kina është një nga rajonet që dëshmoi rritjen më të shpejtë në mbarë botën për “Clariant”.  Me bumin e industrisë së pajisjeve elektrike dhe elektronike në Kinë, “Clariant” pret që tregu kinez të përfaqësojë 14 përqind të shitjeve të “ Clariant” në mbarë botën në 2025 nga 10 përqind në 2020.

Një analist tha se angazhimi i “Clariant” konfirmon potencialin masiv të Kinës në sektorin petrokimik, i cili gjithashtu ka tërhequr më shumë lojtarë ndërkombëtarë vitet e fundit.

Kina, me shkallën dhe ritmin e saj të zhvillimit që nuk ka asnjë ndeshje tjetër në mbarë botën, mbetet shumë tërheqëse për investimet ndërkombëtare në sektorin petrokimik, tha Luo Zuoxian, kreu i inteligjencës dhe kërkimit në Institutin e Kërkimeve të Ekonomisë dhe Zhvillimit Sinopec.

Madhësia në rritje e tregut kinez ka inkurajuar lojtarët shumëkombësh që të vazhdojnë të investojnë në vend për sukses afatgjatë, tha ai.

Sipas Zhou Jinguo, menaxher i përgjithshëm i JVs China, njësia e aditivëve të “Clariant”, kompania ka shpallur disa projekte dhe investime të mëdha në Daya Bay në vitet e fundit, gjë që ilustron besimin e kompanisë në rajon.

Rajoni i gjirit Daya është një nga parqet kimike më të mira të Kinës me një vendndodhje dhe infrastrukturë të avancuar gjeografike, si dhe me kushte superiore mbështetëse industriale dhe një shkallë të lartë zhvillimi.  "Për të ndërtuar parkun tonë në gjirin Daya është një vendim që e morëm pas një shqyrtimi gjithëpërfshirës të një numri kandidatësh për investime në mbarë botën," tha Zhou.

"Clariant e bëri praninë e saj në gjirin Daya qysh në vitin 2009 me fabrikën tonë të parë të etoksilimit në Azi. Kjo nënvizon angazhimin tonë për të sjellë kimi më të madhe në rajon për të mbështetur suksesin e klientëve tanë," tha ai.