FMN miraton një program të ri për të mbështetur stabilitetin makroekonomik të Ukrainës
2022-12-22 13:30:44

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) ka miratuar një program të ri për Ukrainën për të mbështetur stabilitetin e saj makroekonomik dhe financiar dhe për të katalizuar financimin e donatorëve. Banka Kombëtare e Ukrainës, në një deklaratë, cituar nga “Xinhua”, tha se monitorimi katërmujor i programit me përfshirjen e bordit nuk ofron drejtpërdrejt ndihmë financiare, por krijon instrumente për kalimin në një program të ri afatgjatë të këstit të sipërm të kredisë së FMN-së.

Programi synon mobilizimin e të ardhurave të buxhetit të shtetit, forcimin e sektorit financiar dhe përmirësimin e transparencës dhe efektivitetit të menaxhimit për ndërmarrjet shtetërore.

“Ukraina shpreson se miratimi i programit do t'u sigurojë partnerëve tanë besim dhe kushte optimale për të siguruar hyrje të mjaftueshme financiare ritmike në mes të nevojave të larta të bilancit të pagesave dhe buxhetit të shtetit”,- citohet të ketë thënë Andriy Pyshnyy, guvernatori i bankës. (Elona)