Kina lançon udhëzues për kujdesin në shtëpi për pacientët me Covid-19
2022-12-10 16:43:58

nga VCG

nga VCG

Qeveria kineze publikoi një udhëzues për trajtimin në shtëpi për rastet asimptomatike ose të lehta të Covid-19.

Sipas udhëzimit, pacientët me Covid që janë asimptomatikë ose shfaqin simptoma të lehta pa sëmundje serioze themelore, mund të trajtohen në shtëpi.

Pacientët që kanë kushte të qëndrueshme mjekësore themelore dhe që nuk kanë nevojë për shtrimin në spital, gjithashtu mund të mjekohen në shtëpi, thuhet në udhëzimin e lëshuar nga Mekanizmi i përbashkët i Parandalimit dhe Kontrollit kundër Covid-19 i Këshillit të Shtetit, përcjell “Xinhua”.

Sipas dokumentit, aty ku kushtet lejojnë, pacientët në shtëpi duhet të jetojnë në dhoma të ndara.

Udhëzuesi kërkon që institucionet mjekësore bazë të përfshijnë pacientët Covid-19 të lidhur në shtëpi në menaxhimin e bazuar në rrjet.

Udhëzuesi gjithashtu u bëri thirrje qeverive vendore të krijojnë kanale për transferimin e shpejtë të pacientëve midis spitaleve dhe komuniteteve të nivelit të lartë.

Pacientët në shtëpi duhet të vetëmonitorojnë kushtet e tyre shëndetësore, thuhet në udhëzues, duke shtuar se ata duhet të thërrasin një ambulancë ose të shkojnë në spitale nëse vuajnë nga vështirësi në frymëmarrje ose probleme të tjera serioze shëndetësore.

nga VCG

nga VCG

Udhëzuesi vuri në dukje se periudha e karantinës përfundon për pacientët e mbyllur në shtëpi nëse plotësohen kërkesat e mëposhtme: simptomat e tyre përmirësohen ndjeshëm ose nëse nuk kanë simptoma të dukshme; nëse rezultojnë negativë në aplikimet e vetëtestit të antigjenit dhe marrin dy teste të njëpasnjëshme të acidit nukleik me vlerat e pragut të ciklit jo më të vogla se 35. (Irma)