Transformimi i shërbimeve cloud të Tencent
2022-12-06 14:37:16

 Foto nga  CHINA DAILY]

Kompania kineze e teknologjisë Tencent Holdings po kërkon të transformohet nga integrues në lidhës të kompanive të tjera për biznesin e saj cloud, për të qëndruar konkurrues mes një transformimi digjital të përshpejtuar, sipas drejtuesit kryesor të saj.

"Me transformimin strategjik, Tencent synon të bëhet një platformë që mund të integrohet në vend që të veprojë si një integrues, që do të thotë të fokusohemi më shumë në produktet dhe teknologjitë tona, duke mundësuar më tej kompanitë e tjera," tha Dowson Tong, zëvendëspresident i  Tencent dhe CEO i grupit të cloud dhe industrive inteligjente të saj, gjatë Samitit të Ekosistemit Digjital Tencent që përfundoi të enjten.

Tong pranoi se të qenit integrues kërkon shumë përvojë, duke përfshirë bashkimin e proceseve të ndryshme të një projekti të tërë, mbledhjen e produkteve të ndryshme, ofrimin e mbështetjes së madhe njerëzore gjatë procesit të tenderimit, krijimin e buxheteve me ekipet e financave si dhe komunikimin me klientët.

"Këto janë në të vërtetë ato për të cilat Tencent kishte mungesa  më parë," tha Tong. "Duke mundësuar partnerët e ekosistemit të bëjnë punën e integrimit në vend të kësaj, bashkëpunimi fitues, në vend të konkurrencës, do të formohet midis Tencent dhe kompanive të tjera," tha ai.

Menjëherë pas komenteve, Tencent njoftoi të mërkurën e kaluar se është krijuar një njësi të re për të shërbyer në vend që të konkurrojë me transportuesit lokalë të telekomunikacionit.

 Të dhënat e fundit nga kompania treguan se WeCom, platforma e komunikimit të ndërmarrjeve të Tencent, ka lidhur mbi 10 milionë organizata me 500 milionë përdorues aktivë të rrjetit social kinez WeChat.

Mjeti i konferencave cloud i Tencent ka mbështetur gjithashtu më shumë se 300 milionë përdorues në mbarë botën, ndërsa më shumë se 3 milionë zhvillues kanë përdorur platformat cloud të Tencent për të krijuar mini programe, për të vendosur aplikacione web dhe për të zhvilluar aplikacione celulare.

Sipas konsulencës së tregut Canalys, shpenzimet e Kinës për shërbimet e infrastrukturës cloud vazhduan të rriten me 11 për qind nga viti në vit në tremujorin e dytë të këtij viti, duke arritur në 7.3 miliardë dollarë dhe përbëjnë 12 për qind të shpenzimeve të përgjithshme globale të cloud. Alibaba Cloud, Huawei Cloud, Tencent Cloud dhe Baidu AI Cloud ruajtën pozicionet e tyre si liderë të tregut dhe së bashku përbënin 79 për qind të shpenzimeve të lidhura në Kinë, por "të katërt panë një rënie në normat e tyre të rritjes krahasuar me tremujorët e kaluar".

"Shërbimet cloud të Kinës kanë hyrë në një epokë të re ku shitësit e cloud kompjuterike nuk janë më të fokusuar vetëm në shkallën e të ardhurave dhe rritjen e biznesit, por më shumë në produkte me marzh të lartë dhe të standardizuar," tha analisti i kërkimit të Canalys Zhang Yi.

 "Shitësit kryesorë të cloud kompjuterike po përpiqen të pasurojnë aftësitë e tyre duke ndërtuar ekosistemet e tyre të kanaleve për të bashkuar teknologjitë e platformës së vetë-zhvilluar dhe përvojën e industrisë nga partnerët."

Gjatë samitit, Tong gjithashtu vuri në dukje se kompania do të vazhdojë të investojë në tregun global për bizneset e cloud dhe softuerit duke pasuruar ofertat e produkteve të saj rreth cloud, video, AI, bazën e të dhënave dhe sigurinë e rrjetit për tregjet ndërkombëtare.