Universiteti kinez ofron trajnime të tregtisë elektronike për studentët pakistanezë
2022-12-05 15:21:39


Foto: VCG

E pritur me duartrokitje nga ana tjetër e rrjetit, Wu Wenying u ul në kompjuter dhe filloi leksionin.  Ndryshe nga klasat e mëparshme, nxënësit e saj këtë herë janë nga Pakistani.

Wu është një lektore në Shkollën e Financës dhe Biznesit të Universitetit Profesional dhe Teknik të Burimeve dhe Mjedisit Lanzhou në provincën Gansu të Kinës Veriperëndimore.  Ajo u mëson studentëve pakistanezë “Sjelljen e Konsumatorit”, një kurs nën programin e trajnimit të talenteve të tregtisë elektronike ndërkufitare Kinë-Pakistan.

"Unë gjithashtu mësoj njohuri praktike për platformat e e-commerce në klasë, si për shembull si të drejtosh një biznes në platformat Alibaba dhe Amazon dhe u prezantoj atyre marketingun e transmetimit të drejtpërdrejtë, një mënyrë e përhapur e shitjes së mallrave në Kinë," tha Wu.

"Studentët pakistanezë janë shumë entuziastë dhe të interesuar për modelet e biznesit kinez. Shpresoj se kursi do të jetë i dobishëm dhe studentët mund të mësojnë më shumë rreth marketingut," shtoi Wu.

Përveç Wu-së, në programin e trajnimit kanë marrë pjesë rreth 20 profesorëë nga Universiteti.

Në fund të nëntorit, Universiteti nënshkroi me Bordin Sindh të Edukimit Teknik të Pakistanit një marrëveshje për trajnimin e talenteve të tregtisë elektronike ndërkufitare Kinë-Pakistan dhe shkëmbimin dhe bashkëpunimin ndërkombëtar.

Sipas marrëveshjes, pjesa kineze është përgjegjëse për zhvillimin e një kurrikule bazë për arsimin profesional ndërkufitar të tregtisë elektronike dhe ofrimin e kurseve të trajnimit për tregtinë elektronike për studentët nga institucionet nën bordin.

Zheng Shaozhong, president i Universitetit, tha se bashkëpunimi do t'u mundësojë studentëve pakistanezë të mësojnë rreth bizneseve kineze dhe të përmirësojnë aftësitë e tyre të vetëpunësimit përmes platformave të tregtisë elektronike, si dhe të forcojnë lidhjet ekonomike midis dy vendeve.

Vendet e nismës “Një brez, një rrugë” kanë parë një kërkesë në rritje për talente me cilësi të lartë të tregtisë elektronike ndërkufitare me perspektiva ndërkombëtare, duke përfshirë Pakistanin, tha Zheng.

"Duke punuar së bashku, Universiteti mund të prezantojë modelin më të fundit të operacioneve të tregtisë elektronike për studentët pakistanezë. Përveç kësaj, përpjekjet e tyre do të vendosin një themel për shkëmbim dhe bashkëpunim më gjithëpërfshirës ndërkombëtar midis Kinës dhe Pakistanit në të ardhmen," tha Zheng.

Sipas Dr. Masroor Ahmed Sheikh, kryetar i Bordit të Arsimit Teknik Sindh, nënshkrimi shënon një bashkëpunim më të thellë midis Pakistanit dhe Kinës në trajnimin e përbashkët të talenteve transnacionale nën sfondin e Iniciativës “Një brez, një rrugë”.