Grupet e industrisë digjitale të Kinës fuqizohen
2022-12-02 10:13:31

VCG

VCG

Grupimet e industrisë digjitale janë fuqizuar kohët e fundit në Kinë. Sipas ekspertëve, grupimet e industrisë digjitale mund të realizojnë koordinimin në kërkim – zhvillim, në porosi, prodhim, cilësi, inventar dhe shërbime, të formojnë një qark të mbyllur të koordinimit të biznesit përmes lidhjes digjitale të sistemeve të ndryshme dhe të stabilizojnë dhe fuqizojnë zinxhirin industrial dhe të furnizimit.

 

Grupet e industrisë digjitale të Kinës kanë fituar vrull ndërsa ekonomia digjitale e vendit vazhdon rritjen e saj të shpejtë. Mbi 60 për qind e 25 grupeve të përparuara të prodhimit të Kinës janë të lidhura me ekonominë digjitale, sipas statistikave të Qendrës Kineze për Zhvillimin e Industrisë së Informacionit (CCID), raportoi “People's Daily” të mërkurën.

 

Sipas Planit të 14-të Pesëvjeçar për Zhvillimin e Ekonomisë Digjitale, vlera e shtuar e industrive bazë në ekonominë digjitale përbënte 7.8 për qind të Prodhimit të Brendshëm Bruto në vitin 2020 dhe pritet të rritet në 10 për qind deri në vitin 2025.

 

Vlera e shtuar e industrisë bazë të ekonomisë digjitale në vitin 2020 ishte rreth 7.9 trilionë juanë (1.11 trilionë dollarë), pasi PBB-ja e Kinës u verifikua si 101.36 trilionë juanë në vitin 2020, tha Gao Yingmai, drejtor i Zyrës së Kërkimit të Strategjisë së Ekonomisë Digjitale të CCID.

 

 

 

VCG

VCG

Grupi i industrisë së zërit inteligjent në Hefei, provinca Anhui, i udhëhequr nga kompania e teknologjisë inteligjencës artificiale “iFlyteck”, regjistroi të ardhura kryesore operative në 137.8 miliardë juanë në vitin 2021.

1,423 ndërmarrjet e grupit shënuan një rritje prej mbi 30 për qind në vlerën e prodhimit për pesë vjet rresht, sipas raportit.

 

Grupimi i industrisë së sigurisë digjitale në Hangzhou, provincën Zhejiang, i udhëhequr nga “Dahua Technology” dhe “Hikvision Digital Technology”, dëshmoi një rritje vjetore prej 17.2 për qind të të ardhurave nga operimi i industrisë bazë në 272.08 miliardë juanë në vitin 2021.

 

Grupimi i industrisë së informacionit optoelektronik në Wuhan, provincën Hubei, i udhëhequr nga “Yangtze Optical Fiber and Cable Joint Stock Ltd Co” dhe “HGTECH”, me investime totale që tejkalojnë 200 miliardë juanë gjatë tre viteve të fundit, zotëron aktualisht më shumë se 15,000 ndërmarrje optoelektronike.

 

Realizimi i kërkim-zhvillimit dhe prodhimi bashkëpunues i rrjetit përmes platformave dhe heqja graduale e kufizimeve të hapësirës gjeografike është ndryshimi më i madh midis grupit industrial digjital dhe grupit industrial tradicional, tha Gao.

 

Fan Qiuci, një ekspert në Qendrën e Kërkimeve të Industrisë në Institutin “AliResearch”, tha se grupimet e industrisë digjitale mund të realizojnë koordinimin në kërkim – zhvillim, në porositë, prodhimin, cilësinë, inventarin dhe shërbimet, të formojnë një qark të mbyllur të koordinimit të biznesit përmes lidhjes digjitale të sistemeve të ndryshme dhe të stabilizojnë dhe fuqizojnë zinxhirin industrial dhe të furnizimit.

 

Zhvillimi i ekonomisë digjitale, si dhe integrimi i thellë i ekonomisë digjitale dhe asaj reale, si dhe ndërtimi i grupimeve të industrisë digjitale me konkurrencë ndërkombëtare janë theksuar në raportin për Kongresin e 20-të Kombëtar.

 

Ministria e Industrisë dhe Teknologjisë së Informacionit do të bëjë gjithashtu përpjekje për industrializimin digjital, digjitalizimin industrial dhe vlerën e të dhënave dhe do të ndërtojë grupime të industrisë digjitale me konkurrencë ndërkombëtare, thuhet në raport.

 

Në industrializimin digjital, Kina do të përshpejtojë zhvillimin e 5G, qarqeve të integruara, automjeteve të lidhura inteligjente, robotëve industrialë, softuerit bazë dhe softuerit industrial. Po ashtu, do të inkurajojë zhvillimin e grupimeve të industrive në zhvillim si kompjuteri “cloud”, të dhënat e mëdha, interneti industrial dhe inteligjenca artificiale.

 

Në digjitalizimin industrial, vendi do të krijojë produkte të reja, forma të reja biznesi dhe modele të reja të përfaqësuara nga bujqësia e zgjuar, prodhimi i zgjuar, logjistika inteligjente, financat digjitale dhe tregtia digjitale. Gjithashtu, vendi do të eksplorojë në mënyrë aktive skenarët e aplikacioneve digjitale, si automjetet inteligjente të lidhura me internetin, miniera inteligjente dhe telemjekësia.

 

VCG

VCG

Vendi gjithashtu do të përshpejtojë ndërtimin e sistemit kombëtar të integruar të qendrave të të dhënave të mëdha dhe do të theksojë rolin e 10 grupimeve kombëtare të qendrave të të dhënave.

 

Duke u mbështetur në më shumë se 40 institucione në qytete të tilla si Pekini, Shangai dhe Zhengzhou, Kina do të eksplorojë në mënyrë aktive forma të reja biznesi dhe modele të qarkullimit të të dhënave dhe tregtimit, thuhet në raport.