Konsumatorët e prirur për të blerë artikuj shkrimi
2022-11-29 14:34:20

Artikujt e rinj që bien në sy, dyqanet rrisin shitjet, por çmimet e produkteve gjithashtu janë në rritje Liu Yang nga Pekini tha se u trondit kur pa çmimet e produkteve në një dyqan shkrimi që vajza e saj donte të vizitonte.

"Mendova se një laps do të kushtonte vetëm disa juanë, por ata atje u shitën për 30 juanë (4,19 dollarë). Unë e kuptoj idenë e fshesave robotike për të pastruar tavolinat, por gomat elektrike? A është e nevojshme të keni një pajisje elektrike për të bërë  diçka kaq të vogël sa të fshish një fjalë?"

Liu tha se kishte shumë artikuj edhe më të shtrenjtë.

Foto nga  CHINA DAILY

Foto nga  CHINA DAILY

Vajza e saj zgjodhi një stilolaps që mund të shfaqë prezantime, një stilolaps me një ventilator të vogël sipër dhe një ditar në të cilin njerëzit mund të shkruajnë për të lehtësuar stresin.  Ditari gjithashtu ka një figurë plastike derri në kopertinën e saj që mund të kapet për të lehtësuar më shumë stresin.  Kjo dhe sende të tjera disi ekstravagante për të cilat Liu nuk kishte dëgjuar kurrë  i kushtuan asaj afro 300 juanë.

Liu nuk është i vetmi prind, buxheti i të cilit po ndjen efektet e artikujve të shkrimit gjithnjë e më të shtrenjtë.  Platformat e mediave sociale thanë se "lodrat ose artikujt e shkrimit" dhe "kancelari me çmim të lartë" janë bërë kërkime të njohura.

Shumë dyqane shkrimi lënë mënjanë seksione të veçanta për në shkollë që shesin artikuj me etiketa promovuese si "të nevojshme për studentët" dhe "të rekomanduara nga mësuesit".

Ndërsa përfshijnë disa mjete themelore akademike, librat më të shitur përfshijnë artikuj me zbukurime të tilla si ato që shfaqin karikatura ose që janë me kukulla. 

Tregu kinez për artikuj shkrimi dhe artikuj  kancelarie ishte në 163.89 miliardë juanë në vitin 2020, sipas Grupit të Kërkimeve të Inteligjencës me qendër në Pekin.  Rreth 300 milionë studentë dhe 100 milionë punonjës zyre janë konsumatorët më të rëndësishëm në treg, tha ai.

Tregu në rritje ka tërhequr shumë biznese.  Ka mbi 7.04 milionë kompani të lidhura me artikuj shkrimi në Kinë, sipas Tianyancha, një faqe për shkëmbimin e informacionit të korporatës.  Prej tyre, më shumë se 5.66 milionë janë krijuar brenda pesë viteve të fundit, mbi 80 përqind e totalit.

Foto nga  CHINA DAILY

Foto nga  CHINA DAILY

Vetëm vitin e kaluar u regjistruan më shumë se 2.14 milionë ndërmarrje të reja dhe shkalla vjetore e rritjes së regjistrimit arriti në 39.35 për qind, më e larta në histori, sipas Tianyancha.

Wang Yiran, një pronar dyqani shkrimi në komunitetin Huilongguan  në distriktin Changping të Pekinit, tha se gjithnjë e më shumë klientë janë të përqendruar te produktet në vend të çmimeve.

"Ata preferojnë të paguajnë dyfish apo edhe trefish çmimin për stilolapsat me personazhet e tyre të dashur virtualë, ose artikujt e importuar, me ato nga Japonia që janë veçanërisht të njohura. Nxënësit e shkollave të mesme kanë më shumë gjasa se nxënësit e shkollës fillore të kenë preferenca të tilla.

"Shumë klientë mendojnë se shkrimi japonez dhe artikujt e lidhur janë të dizajnuar mirë në pamje dhe funksion. Për shembull, ka stilolapsa japonezë të projektuar posaçërisht për mëngjarashët dhe stilolapsa japonezë që zgjasin më gjatë," tha Wang.

Markat vendase po shtojnë gjithashtu përpjekjet për të zhvilluar produkte të nivelit të lartë me funksione dhe veçori shtesë si revistat për lehtësimin e stresit, si dhe përmirësimin e pamjes së produktit dhe rritjen e vlerës së markës përmes bashkëpunimit me IP-të e njohura.

Jiumu, një linjë produktesh të nivelit të lartë të markës vendase Shanghai M&G Stationery Inc, regjistroi të ardhura prej 950 milionë juanë vitin e kaluar, një rritje prej 70 përqind nga viti në vit, pavarësisht ndikimit të pandemisë COVID-19.

Jiumu ka zhvilluar zinxhirë dyqanesh me përzgjedhje dekori dhe produktesh më të përpunuara në funksion dhe pamje, më kreative dhe me më shumë bashkëpunim me IP-të e njohura.  Qëllimi është të tërheqë më mirë konsumatorët që blejnë shpesh artikuj shkrimi dhe produkte të ngjashme dhe që janë të gatshëm të paguajnë më shumë, tha kompania.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

M&G tha në raportin e tij financiar se zhvillimi i shpejtë i Jiumu është një forcë e rëndësishme lëvizëse në rritjen e të ardhurave të M&G, e cila arriti 34 për qind nga viti në vit në 2021. Industria po përballet me sfida si dhe mundësi të paraqitura nga kërkesa në rritje  për produkte dhe shërbime të individualizuara, pasi personat e lindur pas vitit 2000 bëhen baza më e rëndësishme e klientëve.  Ai tha se rritja e të ardhurave të industrisë do të nxitet nga produkte të nivelit të lartë me dizajn dhe cilësi më të mirë.

M&G i tha People's Daily se kompania planifikon që Jiumu të krijojë një atmosferë më tërheqëse në dyqanet e saj për të tërhequr klientët dhe për t'i motivuar ata të qëndrojnë më gjatë.  "Përpjekjet e mëtejshme për të përmirësuar përvojën e blerjeve të konsumatorëve janë thelbësore për gjenerimin e pikave të reja të rritjes për artikujt e shitjes me pakicë," tha ai.

Jiumu kishte 463 dyqane në të gjithë vendin deri në fund të vitit të kaluar.

Përballë një tregu gjithnjë e më konkurrues, frekuenca e çmimeve në rritje dhe e produkteve të pamiratuara kanë tërhequr gjithashtu vëmendjen e autoriteteve rregullatore.

Në gusht, Shoqata e Konsumatorëve të Pekinit lëshoi një kujtesë për prindërit.  Ai bëri thirrje për të bërë zgjedhje të arsyeshme kur blini artikuj shkrimi në vend që thjesht të konkurroni për të blerë artikujt më të bukur.  Ai gjithashtu kërkoi kujdes në blerjen e artikujve të lidhur me shkrimi me lodra që kanë forma dhe dekorime që mund të paraqesin rrezik.

Gjithashtu në gusht, byroja e Pekinit për rregullimin e tregut lëshoi një letër rikujtuese dhe paralajmëruese për çmimet në bizneset e shkrimit.  

Ai tha se çmimet duhet të etiketohen qartë dhe saktë për të ndihmuar në shmangien e përzierjes së artikujve me çmime të ndryshme, gjë që mund të ngatërrojë konsumatorët.