Xhon Jesku dhe Tenorët Pop Classic
2022-11-28 18:37:33

Xhon Jesku ( (Foto nga instagrami)

Xhon Jesku ( (Foto nga instagrami)

Më 23 Nëntor u mbajt në sallën e koncerteve  “Tonin Harapi”, të Liceut Artistik Jordan Misja, koncerti recital i tenorit të ri Xhon Jesku i titulluar “Tenorët Pop Classic”, i cili erdhi nën kujdesin e udhëheqëses Artistike, Suzana Turku (Mjeshtër i Madh).  Me një repertor të zgjedhur dhe në shoqërinë e kolegëve të tij, artistë të rinj premtues,  interpretuan këngë të njohura botërore si; “Away” , “Never Enough”, “Quizas, Quizas, Quizas”, “Adagio”, etj, të interpretuara nga Xhon Jesku dhe miqtë e tij, Geral Murrja, Diego Zelka, Anduel Kovaçi, Mario Dorre, Marina Kurti, Anita Kerhani, me pjesëmarrjen e pianistes Kledia Toshi dhe këngëtares Rea Nuhu. 

Foto nga koncerti  Tenorët Pop Classik  (Foto CMG)

Foto nga koncerti  Tenorët Pop Classik  (Foto CMG)

Këngët erdhën të orkestruara nga Jusiald Xhani, dhe të shoqëruara live nga banda muzikore e djemve, Roni Gjura, Emiljan Dhimo, Gent Shahini  dhe Arbër Cerri. Tenori i ri  Xhon Jesku është një artist i talentuar të cilin e pret një rrugë e gjatë dhe e suksesshme përpara.  Ai ka lindur në qytetin e Pogradecit, ku ka marë pjesë në shumë aktivitete që fëmijë, duke u vlerësuar me çmime që në moshën 12 vjeçare. Ai është përzgjedhur dy herë si back vocalist për të shoqëruar përfaqësuesin e Shqipërisë në Eurovizion.  Xhoni ka qenë dy herë përfaqësues i Shqipërisë në “International Festival of Language and Culture”. Ai ka mbaruar studimet e larta  në degën e kantos, si dhe ka qenë pjesëtar i kastit të operas “Il Trovatore” në TKOB, etj. Xhoni ka disa pjesëmarrje në Festivalin “Kënga Magjike” dhe shumë aktivitete të ndryshme sa i përket zhanrit operistik. Tenori Xhon  Jesku përveç interpretimit  bashkë me kolegët e tij të koncertit “Tenorët Pop Classic” arriti edhe të moderonte në mënyrë perfekte të gjithë koncertin prej 60 minutash.

Përgatiti: Sava Lena