Konsensus për të ardhmen e përbashkët digjitale
2022-11-15 14:39:32

Ditët e fundit në Wuzhen të Kinës u zhvillua Samiti i Konferencës Botërore të Internetit. Sipas ekspertëve ky samit kontribuoi në krijimin e konsensusit midis profesionistëve të industrisë së lidhur me internetin për çështje kritike si bashkëpunimi digjital, inovacioni dhe menaxhimi i sigurisë.

Foto:VCG

Foto:VCG

Samiti i Konferencës Botërore të Internetit në Wuzhen ka ndihmuar në krijimin e konsensusit midis profesionistëve të industrisë së lidhur me internetin për çështje kritike si bashkëpunimi digjital, inovacioni dhe menaxhimi i sigurisë, thanë të premten organizatorët, ekspertët dhe të pranishmit.

 Ata thanë se rezultatet e samitit, i cili përfundoi të premten, do të ndihmojnë shumë në ndërtimin e një komuniteti me një të ardhme të përbashkët në hapësirën kibernetike.

Ren Xianliang, sekretari i përgjithshëm i Konferencës Botërore të Internetit, tha se samiti bindi specialistë të ndryshëm, duke përfshirë zyrtarë qeveritarë, drejtues kompanish dhe ekspertë nga më shumë se 120 vende dhe rajone, për të arritur një marrëveshje që duhen bërë përpjekje të mëtejshme për t'i bërë teknologjitë në zhvillim më të arritshme dhe të përballueshme, përmirësojnë aftësitë e njerëzve në përdorimin e pajisjeve digjitale dhe ndërtoni një sistem të ndarjes digjitale ku përfitojnë të gjithë.

"Bashkëpunimi është çelësi për të adresuar me sukses sfidat kibernetike në epokën digjitale. Pjesëmarrësit e samitit kanë mbrojtur krijimin e bashkëpunimit shumëpalësh dhe kornizës përkatëse për të arritur interesat e përbashkëta dhe për të ndërtuar një të ardhme të përbashkët digjitale," tha Ren në konferencën për shtyp të samitit.

Foto:VCG

Foto:VCG

Samiti i këtij viti online dhe offline, i cili ishte me temën "Drejt një të ardhmeje të përbashkët digjitale në një botë të lidhur - Ndërtimi i një komuniteti me një të ardhme të përbashkët në hapësirën kibernetike", tërhoqi mbi 2,100 pjesëmarrës nga më shumë se 120 vende dhe rajone, një rekord  lartë që u arrit pavarësisht sfidave të COVID-19.

Samiti gjeneroi debate të nxehta mbi tema si bashkëpunimi digjital, menaxhimi i të dhënave, inteligjenca artificiale, "ndarja digjitale" dhe bashkëpunimi global mbi sigurinë kibernetike.

Debatet nga ana e tyre çuan në konsensus për rritjen e bashkëpunimit digjital me përfitim të ndërsjellë, zhvillimin inovativ të ekonomisë digjitale dhe qeverisjen e sigurisë së ekosistemit digjital, tha Ren.

Konceptet e ndërtimit të përbashkët të një komuniteti me një të ardhme të përbashkët në hapësirën kibernetike dhe krijimit të një shtegu për zhvillimin global digjital janë njohur shumë dhe janë pritur ngrohtësisht nga të gjithë pjesëmarrësit, tha ai.

“Pjesëmarrësit kanë thënë gjithashtu se transformimi dhe përmirësimi i industrive tradicionale përmes digjitalizimit, rrjetëzimit dhe inteligjencës është një kërkesë dhe tendencë e pashmangshme për zhvillimin me cilësi të lartë të industrisë së prodhimit”, tha Ren.

Foto:VCG

Foto:VCG

Foto:VCG

Në ditën përmbyllëse të samitit, konkursi ndau çmime për disa projekte.  Shtatë projekte që mbulojnë fusha si kujdesi mjekësor digjital, inteligjenca artificiale dhe siguria kibernetike fituan çmime speciale.  Në total konkurruan mbi 1,110 projekte nga 24 vende dhe rajone.

Wang Gang, kreu i departamentit të publicitetit të Komitetit Provincial të Zhejiang tha se “The Light of Internet Expo”, e cila ishte pjesë e samitit, tërhoqi 415 ndërmarrje nga më shumë se 40 vende dhe rajone online dhe offline.

74 aktivitetet në ekspozitë përfshinin prezantimin e produkteve dhe teknologjive të reja, të cilat ndihmuan në rritjen e ndikimit të markës së tyre dhe eksplorimin e mundësive të reja të biznesit