Dita e beqarëve po korr një pasuri të konsiderueshme me pakicë
2022-11-15 09:55:42

Festivali i blerjeve në internet, i njohur si  Dita e Beqarëve që përkon me datën 11 nëntor, shërben si një ngjarje kryesore për të çliruar potencialin blerës të konsumatorëve dhe për të forcuar një rikuperim të shpenzimeve.  Tendenca e përmirësimit të konsumit nuk ka ndryshuar pavarësisht nga shpërthimet e COVID-19 dhe konsumatorët janë të prirur të zgjedhin produkte me cilësi të lartë dhe të ndjekin një stil të veçantë jetese.

VCG

VCG

 

Konsumatorët kinezë kanë treguar kërkesë në rritje për produkte me cilësi të lartë dhe inteligjente që përmbajnë teknologji inovative gjatë ekstravaganzës së blerjeve të Ditës së Beqarëve të këtij viti, e cila ka luajtur një rol jetik në nxitjen e oreksit të konsumatorëve dhe promovimin e një rikuperimi të konsumit, thanë ekspertët.

 

Ndërsa vendi ka njoftuar masa për të optimizuar rregullat e tij për COVID-19, konsumi i brendshëm pritet të fitojë më tej vrullin e rritjes në muajt e ardhshëm, thanë ata dhe bënë thirrje për më shumë përpjekje për të çliruar potencialin blerës të konsumatorëve dhe për të ofruar mbështetje më të madhe financiare për bizneset e vetëpunësuara, turizmi, shitësit me pakicë dhe sektorët e argëtimit dhe kulturës që janë prekur nga pandemia.

 

Si ngjarja më e madhe e blerjeve në internet në Kinë, fushata promovuese shumëditore ka demonstruar vitalitetin dhe qëndrueshmërinë e madhe të shpenzimeve konsumatore, pavarësisht presioneve të tilla si pandemia COVID-19 dhe pasiguritë e jashtme, thanë vëzhguesit e industrisë.

 

Të dhënat nga Tmall, platforma e Alibaba-s nga biznesi tek klientët, treguan se 25,343 marka panë shitjet që kaluan 1 milion juanë (140,500 dollarë) nga ora 20:00 e 31 tetorit deri në mesnatën e së premtes.  Qarkullimi i më shumë se 2000 markave tejkaloi 10 milionë juanë gjatë kësaj periudhe.

 

Lodrat inteligjente, furnizimet për kafshët shtëpiake, mallrat sportive dhe bizhuteritë dëshmuan një rritje shpërthyese.  Shitjet e pajisjeve inteligjente të kuzhinës, pajisjeve të realitetit virtual dhe orëve inteligjente u rritën me respektivisht 270 për qind, 140 për qind dhe 122 për qind në bazë vjetore, sipas Tmall.

 

JD, një tjetër lojtar i madh i tregtisë elektronike, tha se shitjet e iPhone-ve të Apple tejkaluan 1 miliard juanë në vetëm një minutë të promovimit përfundimtar që filloi në orën 20:00 të enjten, ndërsa vëllimi i transaksioneve të telefonave celularë si Xiaomi, Huawei, Honor dhe  Oppo u rrit 200 për qind nga viti në vit në 10 minutat e para të promovimit. Për më tepër, qarkullimi i 87 markave ndërkombëtare të kozmetikës u rrit 200 për qind nga viti në vit gjatë periudhës së shkurtër.

 

"Konsumimi luan një rol themelor në zhvillimin ekonomik të Kinës dhe është forca kryesore lëvizëse që nxit rritjen ekonomike," tha Wang Yun, një studiues në Akademinë e Kërkimeve Makroekonomike.

VCG

VCG

 

Wang tha se festivali i blerjeve në internet Dita e Beqarëve shërben si një ngjarje kryesore për të çliruar potencialin blerës të konsumatorëve dhe për të forcuar një rikuperim të shpenzimeve.  Tendenca e përmirësimit të konsumit nuk ka ndryshuar pavarësisht nga shpërthimet e COVID-19 tha ajo, duke shtuar se konsumatorët janë të prirur të zgjedhin produkte me cilësi të lartë dhe të ndjekin një stil të rafinuar jetese.

Wu Chaoming, zëvendësdrejtor i Institutit Ekonomik Ndërkombëtar Chasing, tha se përmirësimet më të fundit në masat e kontrollit të COVID-19 pritet të nxisin shpenzimet e konsumatorit në vazhdim.

 

 

Përmirësimet, të cilat synojnë të minimizojnë ndikimin e virusit në ekonomi, do të ndihmojnë në rritjen e kërkesës së konsumatorëve duke ndriçuar pritshmëritë për rritjen e aktivitetit ekonomik dhe duke rritur aftësinë dhe vullnetin e njerëzve për të shpenzuar, tha Wu.

 

Jason Yu, drejtor menaxhues i firmës së kërkimit të tregut Kantar Worldpanel Greater China, tha: "Konsumatorët kinezë janë bërë më racionalë dhe po shqyrtojnë me kujdes nevojat e tyre dhe po i kushtojnë më shumë vëmendje cilësisë së gjërave që blejnë gjatë festivalit të blerjeve të këtij viti."

 

VCG

VCG

Yu tha se shitësit kinezë në internet duhet të kenë një perspektivë më afatgjatë dhe të konsiderojnë 11-11 si një pjesë të rëndësishme të strategjive të tyre të marketingut gjatë gjithë vitit.  Ata gjithashtu duhet të lançojnë produkte të reja për të tërhequr një racë të konsumatorëve të rinj, veçanërisht blerësit më të rinj, si dhe të moshuarit.

 

Sipas  Zyrës Kombëtare të Statistikave, në periudhën janar-shtator, shitjet totale me pakicë të mallrave të konsumit arritën në 32.03 trilion juanë, 0.7 për qind më shumë nga viti në vit.  Shitjet me pakicë në internet u rritën me 4 për qind nga viti në vit në 9.59 trilion juanë në nëntë muajt e parë.  E-commerce ka treguar më tej rolin e saj në nxitjen e rritjes së konsumit.