Zëvendëskryeministri promovon kërkesën, integrimin e ofertës
2022-11-08 15:06:33

Nëpërmjet një artikulli botuar këto ditë në “People's Daily” Zëvendëskryeministri kinez Liu He ka nënvizuar integrimin e zgjerimit të kërkesës së brendshme me reformën strukturore të ofertës. Ekspertët kanë analizuar këtë artikull në China Daily.

 

VCG

VCG

Zëvendëskryeministri kinez Liu He ka nënvizuar integrimin e zgjerimit të kërkesës së brendshme me reformën strukturore të ofertës, për të cilën ekspertët thanë se dha një sinjal kyç se përpjekjet e politikave më të koordinuara janë domethënëse për të forcuar ndjekjen e vendit për zhvillim me cilësi të lartë.

Arritja e një integrimi të strategjisë për zgjerimin e kërkesës së brendshme dhe thellimin e reformës strukturore nga ana e ofertës është një "lëvizje e madhe strategjike" dhe një plan afatgjatë për të ngritur ndryshimet në mjedisin e jashtëm dhe të brendshëm dhe për të rritur autonominë zhvillimore, tha Liu në një artikull  botuar në People's Daily të premten.

Integrimi do të thotë që vendi do të përafrojë përpjekjet e kërkesës dhe ofertës me kërkesat e zhvillimit me cilësi të lartë, tha Liu.  Duhet të arrihet një ekuilibër midis kërkesës efektive dhe ofertës efektive, ku kërkesa zgjerohet në fusha që plotësojnë nevojat e njerëzve, ndërkohë që cilësia dhe efikasiteti i sistemit të ofertës ngrihen për të përmbushur kërkesën.

Sipas Liu, një integrim i tillë është bërë i domosdoshëm mes tkurrjes së kërkesës ndërkombëtare, uljes së stabilitetit të furnizimit global të energjisë dhe burimeve dhe përpjekjeve të disa ekonomive për t'u shkëputur nga Kina.  Brenda vendit, problemi i tkurrjes së kërkesës ka konverguar me dobësimin e avantazheve në punë.

 

VCG

VCG

Ndërsa Kina ka avancuar reformën strukturore në anën e ofertës dhe ka zgjeruar kërkesën për vite me radhë, ekspertët thanë se propozimi i fundit për t'i integruar ato tregon se koordinimi i politikave mund të forcohet për të përshpejtuar të dy proceset, në mënyrë që të ruhet momenti i zhvillimit të vendit me cilësi të lartë, ndërsa  rriten sfidat e jashtme.

Cai Zhibing, profesor i asociuar i ekonomisë në Shkollën e Partisë të Komitetit Qendror të PKK-së, tha se politikat e sektorëve të ndryshëm mund të koordinohen për të nxitur zhvillimin me cilësi të lartë.  Për shembull, vendi mund të promovojë reformën e sistemit arsimor për të lehtësuar përmirësimin industrial, në vend që të përdorë thjesht politika industriale për të çuar përpara procesin.

Në ndjekjen e integrimit, thellimi i reformës strukturore nga ana e ofertës mbetet shtylla kryesore pasi oferta krijon kërkesë në afat të gjatë, tha zëvendëskryeministri, duke vënë në dukje se vendi do të shtojë përpjekjet për të adresuar lidhjet e dobëta që varen shumë nga furnizimet e jashtme.

Politikat fiskale dhe monetare duhet të përdoren kur kërkesa është e pamjaftueshme dhe pritjet e tregut janë të paqëndrueshme, por vetëm në një mënyrë të përshtatshme që shmang vërshimin e tregut me stimul, tha Liu.

VCG

VCG

Do të bëhen hapa më të mëdhenj për thellimin e reformave, optimizimin e shpërndarjes së faktorëve të prodhimit dhe promovimin e rregullimeve strukturore dhe vendi do të zgjerojë hapjen për të tërhequr më shumë faktorë prodhimi cilësor, duke përfshirë kapitalin, teknologjinë dhe talentin, shtoi Liu.

Long Haibo, studiues në Qendrën Kërkimore të Zhvillimit të Këshillit të Shtetit, tha se artikulli i Liu përshkruan rrugën e zhvillimit me cilësi të lartë si pjesë e përpjekjes së modernizimit të vendit, duke nënkuptuar se politika makroekonomike mund të mbetet e qëndrueshme ndërsa reformat mund të thellohen në aspektin e prodhimit.  flukset e faktorëve dhe zhvillimi i lojtarëve të tregut.