“Avionët e ndërtuar në Kinë forcojnë aftësitë e shpëtimit emergjent”
2022-10-31 11:01:25

Sipas Korporatës së Industrisë së Aviacionit të Kinës (AVIC), prodhuesi kryesor i avionëve në vend, një sërë avionësh civilë të prodhimit vendas, si avionë të mëdhenj amfibë, mjete ajrore të mëdha pa pilot (UAV) dhe helikopterë, po avancojnë për t'i shërbyer misioneve të shpëtimit emergjent.

AG600M e Kinës, një avion anfibioz i konfigurimit të ri të shtetit të plotë, ka testuar me sukses aftësinë e saj për të tërhequr dhe hedhur 12-ton ujë gjatë një fluturimi në krahinën Hubei të Kinës Qendrore në 27 shtator 2022./nga China Daily

“Avionët e ndërtuar në Kinë forcojnë aftësitë e shpëtimit emergjent”

Industria e aviacionit të Kinës ka forcuar aftësitë e vendit të shpëtimit emergjent, duke avancuar zhvillimin e vazhdueshëm të avionëve të zhvilluar në mënyrë të pavarur.

Sipas Korporatës së Industrisë së Aviacionit të Kinës (AVIC), prodhuesi kryesor i avionëve në vend, një sërë avionësh civilë të prodhimit vendas, si avionë të mëdhenj amfibë, mjete ajrore të mëdha pa pilot (UAV) dhe helikopterë, po  avancojnë për t'i shërbyer misioneve të shpëtimit emergjent.

Këta avionë janë përdorur për misione të ndryshme emergjente në vend, si luftimi i zjarreve në pyje, lehtësimi i thatësirës, mbrojtja ekologjike dhe restaurimi i telekomunikacionit, ndër të tjera.

Avioni amfib i zjarrfikësve AG600M ka kryer me sukses testet e tij kryesore të kapjes dhe hedhjes së ujit, të cilat janë tiparet kryesore të këtij avioni të madh amfib të krijuar për të luftuar zjarret në pyje.

Gjatë testimit në fund të shtatorit, AG600M kreu teste të njëpasnjëshme të fluturimit të rënies së ujit nga ajri, uljes në një rezervuar aty pranë dhe taksimit, ngritjes përsëri dhe hedhjes së ujit mbi zonën e paracaktuar dhe më pas uljes në rezervuar.

AG600M është një model zjarrfikës me gjendje të plotë, me konfigurim të ri që i përket familjes së avionëve të mëdhenj amfib të Kinës AG600, i cili është zhvilluar posaçërisht nga AVIC për t'i shërbyer misioneve të shpëtimit emergjent të vendit.

Përfundimi me sukses i testeve kryesore të fluturimit tregoi se produktet aeronautike të zhvilluara në mënyrë të pavarur të Kinës mund të mbështesin aftësitë e saj të shpëtimit emergjent, tha He Shengqiang, zëvendësmenaxheri i përgjithshëm i AVIC.

nga VCG

Një prodhues avionësh me aftësinë për të mbështetur të gjithë zinxhirin industrial, AVIC luan një rol të madh në mbështetjen e zhvillimit të avionëve të vendit dhe forcimin e sistemit të shpëtimit të emergjencës ajrore, shtoi ai.

Avionë të shumtë të rritur në shtëpi të aftë për të shërbyer misionet e shpëtimit emergjent, duke përfshirë helikopterët civilë AC352 dhe AC313A, dhe modele të ndryshme të familjes së madhe civile të UAV-ve Wing Loong, po bëjnë përparim të shpejtë duke bërë hapa të rëndësishëm përpara në zhvillimin e tyre.

Z15, i njohur gjithashtu si AC352, mori certifikimin nga Administrata e Aviacionit Civil të Kinës në fund të korrikut, një hap kyç drejt hyrjes së tij në treg.

Si helikopteri i parë civil i përmasave mesatare të Kinës, ai mund të transportojë deri në 16 pasagjerë dhe ka efikasitet të lartë kërkimi dhe shpëtimi në misione të ndryshme.

Në vazhdim, priten më shumë konfigurime të AC352 për zjarrfikje, transport urgjent dhe misione shpëtimi mjekësor, sipas AVIC.

Familja e madhe e UAV-ve civile e njohur Wing Loong ka shfrytëzuar gjithashtu një potencial të madh në fushën e shpëtimit emergjent duke kryer operacione të mbjelljes së reve mbi rajonet e goditura nga thatësira dhe duke mbështetur komunikimet emergjente në Sichuan të goditur nga tërmeti.

Plani i 14-të pesë-vjeçar i Kinës (2021-2025) ka propozuar përmirësimin e sistemit kombëtar të menaxhimit të emergjencave, duke forcuar dhe përmirësuar sistemin dhe aftësitë e shpëtimit ajror.

Këshilli i Shtetit i Kinës ka zbuluar një plan për të rritur zhvillimin dhe aftësitë e sistemit modern të menaxhimit të emergjencave gjatë periudhës 2021-2025 duke rritur avionët për misionet e zjarrfikësve në pyje dhe duke zgjeruar kapacitetet e shpëtimit ajror për të mbuluar pyjet dhe kullotat kryesore në të gjithë  vendi.

nga VCG

AVIC do të fokusohet në përmbushjen e kërkesave të kapaciteteve gjithnjë e në përmirësim të shpëtimit të Kinës me produkte, teknologji dhe shërbime të zhvilluara në mënyrë të pavarur për të mbështetur jetesën e njerëzve, mirëqenien dhe zhvillimin ekonomik të kombit, tha ai.