Inxhinieri që mban energjinë ndezur në Tianjin
2022-10-25 15:26:07

Historia e  Zhang Liming një inxhinier në degën Binhai në në Kompaninë Energjetike të Tianjin, njëherësh delegat në Kongresin e 20-të Kombëtar të Partisë Komuniste të Kinës, përfaqëson shpirtin vullnetar të inxhinierëve të rrjetit, të cilët janë të gatshëm të ndihmojnë njerëzit në nevojë dhe përmes përpjekjeve të tyre t'iu përkushtohen inovacionit teknologjik.

Zhang Liming, delegat në Kongresin e 20-të Kombëtar të Partisë Komuniste të Kinës, përfaqëson shpirtin vullnetar të inxhinierëve të rrjetit, të cilët janë të gatshëm të ndihmojnë njerëzit në nevojë dhe përmes përpjekjeve të tyre t'iu përkushtohen inovacionit teknologjik.

Zhang Liming dhe një bashkëpunëtor shpërndajnë një robot që është në gjendje të kryejë punë mirëmbajtjeje në rrjetin elektrik në Tianjin muajin e kaluar.

Zhang Liming dhe një bashkëpunëtor shpërndajnë një robot që është në gjendje të kryejë punë mirëmbajtjeje në rrjetin elektrik në Tianjin muajin e kaluar/nga Xinhua

Zhang, 53 vjeç, një inxhinier në degën Binhai në Kompaninë Energjetike të Tianjin State Grid Tianjin Electric Power Co, është një emër i njohur në këtë qytet falë përpjekjeve të tij vullnetare për punën e riparimit të rrjetit bazë dhe kompetencës së tij inovative në inteligjencën artificiale.

Falë angazhimit të tij, Zhang, i cili u zgjodh delegat në Kongresin e 19-të Kombëtar të PKK në vitin 2017, ka bërë përparime të mëtejshme në inovacionet teknologjike në robotët e AI dhe ka fituar një sërë çmimesh, duke përfshirë modelin e rolit të kohës, me të cilin ai  u nderua nga Departamenti i Publicitetit të Komitetit Qendror të PKK.

"Ndihem jashtëzakonisht i nderuar që jam zgjedhur si delegat në Kongresin e 20-të Kombëtar të PKK-së dhe ndjej përgjegjësi më të forta për njerëzit dhe për vendin," tha ai.

Zhang është kreu i ekipit të shpëtimit emergjent të rrjetit në Zonën e Re bregdetare Binhai, e cila ka një popullsi prej më shumë se 2 milionë banorë. Ai printoi numrin e tij të telefonit celular në një kartë shërbimi dhe ia dorëzoi çdo familjeje.

Zhang  konsiderohet si një "hartë  lëvizëse", sepse që kur u bashkua me kompaninë në moshën 18-vjeçare, ai kurrë nuk është larguar nga linja e parë e  punës së rrjetit elektrik dhe ka punuar shumë për të kujtuar secilën prej rrugëve të Binhait.

Në një intervistë për Tianjin TV, gruaja e tij Li Haichun tha se fjalët e Zhang-it të shqiptuara në gjumë ishin shpesh disa emra vendesh në Binhai  dhe kur Zhang ishte duke fjetur ai mbante telefonin e tij celular për thirrjet nga nevojtarët.

“Ne jemi gati dhe do të arrijmë së shpejti”, është premtimi i ekipit të tij dhe ata nuk i kanë zhgënjyer asnjëherë banorët vendas.

Deri më sot, ai ka përfunduar 20,000 projekte të riparimit të rrjetit emergjent në zonën bregdetare dhe ekipi i tij ka zgjeruar shtrirjen në më shumë zona që kanë nevoja urgjente.

Në nëntor 2020, ekipi instaloi llamba në 60 pika testimi të acidit nukleik brenda 24 orëve në Binhain e mbuluar nga bora.