Industria ushqimore ze një pjesë të rëndësishme
2022-10-17 10:09:31

Përparësitë e Kinës, duke përfshirë një sistem të plotë industrial, një treg të madh, stabilitet social dhe baza pozitive ekonomike në afat të gjatë, kanë krijuar një bazë të mirë për zhvillimin e ndërmarrjeve të financuara nga jashtë. Një nga këto është dhe Adisseo Group, një ofrues i ushqimit të kafshëve me bazë në Francë dhe një degë e Sinochem Holdings Corp Ltd në pronësi të shtetit, hapi së fundmi një fazë të re të fabrikës së saj në qytetin kinez Nanjing.

 

VCG

VCG

Adisseo Group, një ofrues i ushqimit të kafshëve me bazë në Francë dhe një degë e Sinochem Holdings Corp Ltd në pronësi të shtetit, hapi së fundmi një fazë të re të fabrikës së saj në Nanjing, provincën Jiangsu, që mund të prodhojë 180,000 tonë metrikë në vit të një komponenti të rëndësishëm të lëngshëm në ushqim kafshësh.

 

Objektet e reja, të hapura në mes të shtatorit, pritet të vendosin një bazë të fortë industriale për rritjen e depërtimit të komponentit, një aminoacid thelbësor i quajtur metioninë, si në tregun kinez ashtu edhe në atë botëror.

 

Së bashku me fazën e parë të fabrikës së Adisseo në Nanjing, e cila u hap në 2010 dhe u zgjerua në 2016, kapaciteti i përgjithshëm i uzinës së metioninës do të dyfishohet gati në 350,000 ton në vit.

 

Zgjerimi krijon një avantazh të rëndësishëm konkurrues në kosto së bashku me avantazhin e saj të thelluar konkurrues në tregun global, duke i mundësuar kompanisë të përpiqet për një pjesë më të madhe të tregut ndërkombëtarisht, tha kompania.

 

"Metionina me kosto të ulët dhe me efikasitet të lartë ka luajtur dhe do të luajë gjithmonë një rol të pazëvendësueshëm në sigurimin e stabilitetit të prodhimit dhe furnizimit të mishit, promovimin e sigurisë ushqimore dhe kursimin e burimeve të tokës," tha Yang Shihao zëvendësmenaxheri i përgjithshëm i Sinochem Holdings.

 

Adisseo Group u ble nga China National Bluestar (Group) Co Ltd, një degë e Sinochem Holdings, në vitin 2006. Është një filial kryesor dhe e vetmja kompani që fokusohet në ushqimin e kafshëve në segmentin e shkencave të jetës së Sinochem.  Adisseo është gjithashtu një nga prodhuesit e paktë që mund të prodhojë metioninë të lëngshme dhe të ngurtë në të njëjtën kohë, dhe gjithashtu ka një proces të integruar vertikalisht të prodhimit për metioninën e lëngshme, tha kompania.

 

"Me fazën e re të vënë zyrtarisht në funksion, objekti ynë i Nanjing do të pozicionohet mirë për t'u bërë një nga platformat më të mëdha të prodhimit të metioninës së lëngshme në botë," tha Jean-Marc Dublanc, CEO i Adisseo Group.

 

Kompania do të ketë gjithashtu hapësirën dhe fleksibilitetin për të optimizuar prodhimin e saj për të zbutur ndikimin e luhatjeve në çmimet e lëndëve të para dhe të energjisë.

 

Ndërtimi i fazës së re filloi në fillim të vitit 2018. Pavarësisht kthesave dhe kthesave të krijuara nga faktorë të tillë si pandemia COVID-19, ai u përfundua në afat dhe brenda buxhetit, falë mbështetjes së palëve të ndryshme, tha Francois Mailhos, drejtori i projektit.

 

Zakonet e të ngrënit në Kinë po ndryshojnë me përparimin ekonomik të vendit, tha Ding Lixin, studiues në Akademinë Kineze të Shkencave Bujqësore në Pekin.  Konsumi i ushqimit po rritet dhe llojet e ushqimeve të konsumuara po diversifikohen.  Pallat po bëhen më të sofistikuara dhe ka kërkesa më të mëdha për komoditet.  Kjo ka transformuar në mënyrë dramatike industrinë bujqësore, tha Ding.

 

Ndryshimi më i dukshëm është modernizimi i prodhimit blegtoral dhe zinxhiri i furnizimit me ushqim, tha ai.  Shumë investime po bëhen dhe disa kompani kineze po ngrihen për t'u bërë liderë globalë.  Ushqimi i përpunuar, si ushqimi i konservuar dhe produktet e përdorura nga restorantet, janë zgjeruar me shpejtësi, shtoi Ding.

 

Adisseo, me më shumë se 2,500 punonjës, ofron produkte dhe shërbime për rreth 3,900 klientë në mbi 110 vende dhe rajone përmes rrjetit të saj global të shpërndarjes.  Të ardhurat e saj nga shitjet arritën në 1.69 miliardë euro (1.64 miliardë dollarë) në 2021.

 

Përparësitë e Kinës, duke përfshirë një sistem të plotë industrial, një treg të madh, stabilitet social dhe baza pozitive ekonomike në afat të gjatë, kanë krijuar një bazë të mirë për zhvillimin e ndërmarrjeve të financuara nga jashtë, tha Chen Chunjiang, drejtor i përgjithshëm i departamentit tëadministratës së investimeve të huaja në Ministrinë e Tregtisë.