Kina lëshon me sukses satelitin e ri të gjurmimit në largësi
2022-10-15 16:02:35

Një raketë mbartëse “Marshimi i Madh-2D”, me një satelit të gjurmimit në largësi u nis nga Qendra e Lëshimit së Satelitëve e Xichang-ut në provincën Sichuan të Kinës Jugperëndimore, 15 tetor 2022. Sateliti, “Yaogan-36”, u lëshua më 3:12 të mëngjesit sipas orës së Pekinit dhe hyri me sukses në orbitën e planifikuar. (Foto/Ying Longfei/Xinhua)

Një raketë mbartëse “Marshimi i Madh-2D”, me një satelit të gjurmimit në largësi u nis nga Qendra e Lëshimit së Satelitëve e Xichang-ut në provincën Sichuan të Kinës Jugperëndimore, 15 tetor 2022. Sateliti, “Yaogan-36”, u lëshua më 3:12 të mëngjesit sipas orës së Pekinit dhe hyri me sukses në orbitën e planifikuar. (Foto/Ying Longfei/Xinhua)

Një raketë mbartëse “Marshimi i Madh-2D”, me një satelit të gjurmimit në largësi u nis nga Qendra e Lëshimit së Satelitëve e Xichang-ut në provincën Sichuan të Kinës Jugperëndimore, 15 tetor 2022. Sateliti, “Yaogan-36”, u lëshua më 3:12 të mëngjesit sipas orës së Pekinit dhe hyri me sukses në orbitën e planifikuar. (Foto/Ying Longfei/Xinhua)

Një raketë mbartëse “Marshimi i Madh-2D”, me një satelit të gjurmimit në largësi u nis nga Qendra e Lëshimit së Satelitëve e Xichang-ut në provincën Sichuan të Kinës Jugperëndimore, 15 tetor 2022. Sateliti, “Yaogan-36”, u lëshua më 3:12 të mëngjesit sipas orës së Pekinit dhe hyri me sukses në orbitën e planifikuar. (Foto/Ying Longfei/Xinhua)

Kina dërgoi një satelit të ri të gjurmimit në largësi  në hapësirë nga Qendra e Nisjes së Satelitëve e Xichang-ut në provincën jugperëndimore të Sichuan-t.

Sateliti, “Yaogan-36”, u lëshua nga një raketë mbartëse “Marshimi i Madh-2D” më 3:12 të mëngjesit të së shtunës sipas orës së Pekinit dhe hyri me sukses në orbitën e planifikuar.

Ky ishte misioni i 444-t i fluturimit të raketave mbartëse “Marshimi i Madh”.  (Fang Xiaoyu)