Tirana renditet ndër 25 qytetet më të mira të botës për nomadët digjitalë
2022-10-07 14:25:00


Tirana (Foto Rtsh)

Tirana (Foto Rtsh)

Tirana është renditur ndër 25 qytetet më të mira në botë për nomadët digjitalë, listë e publikuar nga faqet e udhëtimit “Big 7 Travel” dhe “EnjoyTravel.com”.

Kryeqyteti shqiptar është në vendin e 22-të në renditje, i përshkruar si një vend i përballueshëm për të jetuar nomadët digjitalë, me opsione të ndryshme bashkëpunimi për ata që duan të punojnë në distancë, bën të ditur “RTSH”.

Tirana është një nga qendrat kryesore të biznesit të Shqipërisë dhe është gjithashtu shtëpia e një skene në rritje të startup-eve.

Kostoja e jetesës së Tiranës është dukshëm më e ulët se shumë qytete të tjera evropiane.

Kërkesat e Shqipërisë për viza janë mjaft të drejtpërdrejta dhe nëse një nomad digjital është nga vendet e BE-së ose ka një vizë të vlefshme Shengen, ata mund të qëndrojnë në Shqipëri deri në 90 ditë pa viza.

Në vitin 2021, Shqipëria miratoi versionin e saj të vizës “Digital Nomad”. Nomadët digjitalë mund të aplikojnë për një vizë njëvjeçare, e cila mund të rinovohet disa herë.

Pas 5 vjetësh, një nomad digjital mund të aplikojë për qëndrim të përhershëm. Ky mund të jetë një opsion tërheqës për nomadët digjitalë jo nga vendet e BE-së. (Irma)