Departamentet reale të universitetit marrin botën virtuale
2022-10-03 10:46:51

Pasi koncepti i Metaverses u bë i njohur në Kinë, disa universitete, duke përfshirë disa institucione të nivelit të lartë, filluan të ndërmarrin kërkime të lidhura me Metaverse. Madje  një universitet në qytetin Nanjing ka filluar të ofrojë diplomën e parë në vend në Metaverse.

Foto:VCG

Foto:VCG

Departamentet reale të universitetit marrin botën virtuale.

 

Një universitet në Nanjing, në provincën Jiangsu, ka filluar të ofrojë diplomën e parë në vend në Metaverse dhe ka ngjallur polemika në internet.

Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë së Informacionit të Nanjing  ka ndryshuar emrin e Departamentit të Inxhinierisë së Informacionit në Departamentin e Inxhinierisë Metaverse, duke e bërë atë departamentin e parë universitar të emëruar sipas Metaverses në vend.

Pan Zhigeng, drejtor i Shkollës së Inteligjencës Artificiale të universitetit (Shkolla e Teknologjisë së Ardhshme), e cila përfshin Departamentin Metaverse tha se universiteti synon të krijojë platforma të avancuara për mësimdhënie, kërkime, shkëmbim akademik dhe bashkëpunim ndërkombëtar në Metaverse.

“Metaverse është bërë shumë popullor dhe ka marrë një vëmendje të madhe që nga viti i kaluar," tha Pan.  "Ne do të trajnojmë së bashku studentë master, doktorantë dhe postdoktorë në Metaverse me Universitetin Politeknik të Hong Kongut në të ardhmen. Një komitet special Metaverse do të krijohet gjithashtu nën Shoqërinë e Inteligjencës Artificiale  në Jiangsu."

Sipas Pan, Metaverse është integrimi i një game të gjerë teknologjish dhe aplikacionesh, të tilla si Interneti i Gjërave, blockchain, Inteligjenca Artificiale dhe kujdesi shëndetësor i zgjuar.

Të diplomuarit e departamentit do të jenë në gjendje të plotësojnë kërkesat e kompanive në një sërë sektorësh, duke përfshirë kujdesin shëndetësor të zgjuar, arsimin e zgjuar dhe turizmin digjital, shtoi ai.

Pasi koncepti i Metaverses u bë i njohur në Kinë, disa universitete, duke përfshirë disa institucione të nivelit të lartë, filluan të ndërmarrin kërkime të lidhura me Metaverse.

Në prill, Shkolla e Studimeve Ndërdisiplinore në Universitetin Renmin ngriti qendrën e parë kërkimore Metaverse të vendit dhe planifikon të nxjerrë raporte kërkimore, të botojë libra dhe ese kineze dhe angleze dhe të krijojë kurse të lidhura me Metaverset.

Në të njëjtin muaj, Universiteti Tsinghua  krijoi një laborator kulturor Metavers.

Në korrik, Kolegji Profesional dhe Teknik Yibin në provincën Sichuan  themeloi një qendër kërkimore dhe aplikimi Metaverse dhe shkollë industriale.

Në shtator, Kolegji Profesional dhe Teknik Nanning dhe një kompani digjitale të dyja në Rajonin Autonom Guangxi Zhuang krijuan gjithashtu një shkollë industriale Metaverse.

Megjithatë, përdoruesit e internetit kanë shprehur dyshime se Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë së Informacionit në Nanjing  i kishte menduar gjërat përpara se të krijonte departamentin e tyre Metaverse dhe se të diplomuarit mund të kenë vështirësi për të gjetur punë.

Xiong Bingqi, drejtor i Institutit Kërkimor të Arsimit të Shekullit 21, tha se universiteti duhet të fokusohet në përmirësimin e cilësisë së mësimdhënies dhe kërkimit akademik.

“Ajo që pret publiku nuk është një emër që tingëllon i zbukuruar," tha ai.  "Por në vend që të dekurajojmë universitetin, duhet t'i kushtojmë më shumë vëmendje mënyrës sesi ai do ta menaxhojë Metaversen dhe nëse ka një plan sistematik."