Presidenti kinez Xi Jinping merr pjesë në pritjen e Ditës Kombëtare
2022-10-01 12:53:33

Foto: Xinhua

Presidenti kinez Xi Jinping mori pjesë të premten në një pritje në Pekin për të festuar 73-vjetorin e themelimit të Republikës Popullore të Kinës. Pritja, e mbajtur një ditë përpara Ditës Kombëtare të Kinës, u organizua nga Këshilli i Shtetit i Kinës. Kryeministri kinez Li Keqiang mbajti një fjalim, ndërsa nënkryeministri Han Zheng e kryesoi atë.

Lidhur me ekonominë e Kinës, Li theksoi rëndësinë e stabilizimit të bazave ekonomike për të garantuar funksionimin e subjekteve të tregut dhe sigurinë në punësim dhe nevojat bazë të jetesës. Li ritheksoi se reforma dhe hapja është politika themelore shtetërore e Kinës. Ai bëri thirrje për një nivel të lartë hapjeje ndaj botës së jashtme, përpjekje për të stabilizuar tregtinë e jashtme dhe investimet e huaja dhe thellimin e bashkëpunimit shumëpalësh ekonomik dhe tregtar, në mënyrë që Kina të jetë gjithmonë një pikë e nxehtë e investimeve të huaja dhe zhvillimit të favorshëm.

Kina do të konsolidojë rezultatet e çrrënjosjes së varfërisë, do të rivendosë siç duhet dhe do të ofrojë ndihmë për njerëzit e prekur nga fatkeqësitë, do të sigurojë bazën e jetesës të njerëzve në vështirësi dhe do të punojë në çështje praktike si arsimi, kujdesi mjekësor dhe ai për të moshuarit, duke përmirësuar vazhdimisht mirëqenien e njerëzve.

Duke bërë thirrje për respektimin e parimit të “Një Kine” dhe Konsensusit të vitit 1992, Li tha se Kina kundërshton me vendosmëri forcat e "pavarësisë së Tajvanit" dhe ndërhyrjen nga forcat e jashtme, duke promovuar në mënyrë aktive zhvillimin paqësor të marrëdhënieve ndërmjet ngushticave. Kina i përmbahet rrugës së zhvillimit paqësor dhe promovimit të ndërtimit të një komuniteti me një të ardhme të përbashkët, shtoi ai. (Çang Çuo)