Anija kërkimore kineze "Explorer 2" përfundon misionet në Detin e Kinës Jugore
2022-09-26 16:36:48

Foto: Mjeti i zhytjes 4500 metra nën det me njerëz "Shenhai Yongshi" (Luftëtari i detrave të thella). /CMG

Anija kërkimore-shkencore kineze "Explorer 2", që mbante mjetin e zhytjes 4500 metra nën det me njerëz "Shenhai Yongshi" (Luftëtari i detrave të thella), u kthye në Sanya në provincën Hainan të Kinës Jugore të dielën, pasi përfundoi misionet e saj gjatë më shumë se dhjetë ditëve të fundit.

Që nga nisja nga Sanya më 16 shtator, anija me një personel kërkimor-shkencor prej 60 vetash ka kryer vëzhgimin në vend të veçorive gjeologjike të thellësive detare dhe detyrat e provave detare të mjeteve të brendshme në Detin e Kinës Jugore.

Foto: Anija kërkimore-shkencore e Kinës "Explorer 2" pranë "Shenhai-1", fusha e parë e gazit në det të thellë e menaxhuar nga Kina,  150 kilometra larg ishullit Hainan. /CMG

Me mjetin e zhytjes 4500 metra nën det me njerëz "Shenhai Yongshi", ekipi ka përfunduar vëzhgimin në vend të zonave përreth "Shenhai-1", fusha e parë e gazit në det të thellë e menaxhuar nga Kina,  150 kilometra larg ishullit Hainan, duke përfshirë sistemet e tij të ankorimit e të prodhimit nënujor, dhe mblodhi të dhëna të rëndësishme.

Ndërkohë, studiuesit kryen teste funksionale në pajisjet e kërkimit shkencor të prodhimit kinez të mbajtura nga "Shenhai Yongshi", duke përfshirë një mbledhës mostrash të fundërrive e pajisje trepërmasore të gjurmimit të largësi në thellësitë detare.