Qendra e printimit të teknologjisë së lartë lë përshtypje që mbetet gjatë në mendje
2022-09-08 15:00:28

Kompania “JHF Technology Group” është një ndër ndërmarrjet teknologjike e specializuar në kërkim dhe zhvillim, prodhimin, shitjen dhe shërbimet e printerëve industrialë në mbarë botën që plotësojnë standardet e prodhimit me cilësi të lartë. Produktet e nivelit të lartë të kompanisë zënë një pjesë të tregut deri në 82 për qind në Kinë. Printerët e saj të specializuar industrialë mund të shiten deri në 8 milionë juanë secili.

Foto:VCG

Foto:VCG

Kur Shi Qianping vendosi të hapte një biznes dy dekada më parë, përfitimi monetar nuk ishte synimi i tij parësor.

“Ashtu si shumë kompani të tjera vendase, ne u përballëm me një konkurrencë në dukje të pakapërcyeshme nga markat e huaja në industrinë e printimit atëherë, me standardet e tyre të larta, teknologjinë e avancuar dhe praninë e konsoliduar”,- tha Shi, tani 49 vjeç.

“E kuptova se ishte e pafavorshme dhe jopraktike të mendoje fillimisht për rezultatin. Ne duhej të investonim në të ardhmen për të lënë vërtet shenjën tonë”,- tha Shi.

Vizioni largpamës i Shi në ndërtimin e aftësive, si dhe në kërkimin dhe zhvillimin dhe investimet afatgjata, që atëherë ka dhënë shpërblime të jashtëzakonshme.

Kompania e tij “JHF Technology Group” është tani një ndërmarrje teknologjike e njohur gjerësisht që është e specializuar në kërkim dhe zhvillim, prodhimin, shitjen dhe shërbimet e printerëve industrialë në mbarë botën që plotësojnë standardet e prodhimit me cilësi të lartë, qëndrueshmëri të lartë dhe vëllim të lartë.

 

Produktet e nivelit të lartë të kompanisë zënë një pjesë të tregut deri në 82 për qind në Kinë. Printerët e saj të specializuar industrialë, të tillë si printerët e tekstilit digjital më të mirë, mund të shiten deri në 8 milionë juanë (1.16 milionë dollarë) secili.

Kompania, me bazë në Jinan, kryeqendra e provincës Shandong të Kinës lindore, shpërndan printerët e saj industrialë, tekstilë, digjitalë, 3D dhe produkte të tjera të specializuara dhe produkte të ngjashme në mbarë vendin dhe në gati 100 vende dhe rajone të tjera, duke përfshirë Japoninë, Spanjën, Shtetet e Bashkuara, Gjermaninë, Rusinë dhe Indinë.

Me rreth 300 punonjës, duke përfshirë më shumë se 70 anëtarë të stafit për kërkimin dhe zhvillimin, kompania regjistroi vlerën e prodhimit prej 430 milionë juanë vitin e kaluar, me të ardhurat nga shitjet që arrijnë në 340 milionë juanë. Kompania gjithashtu ka një numër të madh patentash dhe certifikimesh ndërkombëtare të cilësisë që pasqyrojnë përparimet e saj të gjelbra dhe teknologjike në këtë fushë.

Sipërmarrja e Shi, që ka fituar tepër vlerësime, ka organizuar forume për të eksploruar dhe ndarë njohuritë dhe ekspertizën me aktorë të tjerë të industrisë në mbarë botën, në përputhje me filozofinë dhe praktikën e tij të biznesit. Ai tha se fryma e sipërmarrjes përfshin vetëpërmirësimin e ushqyer nga pasioni dhe guximi për inovacionin, vendosmëria për të këmbëngulur dhe këmbëngulja për të forcuar një sipërmarrje.

“Sipërmarrësit duhet të gjejnë burime që variojnë nga talenti te investimi për të pasur sukses në drejtimin e një biznesi, ndërkohë që vendimtare janë gjithashtu edhe integriteti dhe ndjekja e sundimit të ligjit”,- tha Shi.

Ai tha se kompania e tij është e përkushtuar ndaj përgjegjësisë sociale të korporatës, duke ndarë zhvillimin e saj me komunitetin, përmes përmirësimeve në shtëpitë dhe stilin e jetesës së banorëve, si dhe projekte të tjera lokale.

Një nga këto projekte të orientuara nga komuniteti përfshinte përdorimin e aftësive teknologjike dhe prodhuese të kompanisë për të prodhuar shpejt maska cilësore dhe për të ndihmuar në përmbushjen e kërkesës së madhe për furnizime të kujdesit shëndetësor në mes të pandemisë Covid-19, tha ai.

Shi vazhdoi të ndërtonte mbi suksesin e kompanisë, duke ndihmuar në ngritjen e Parkut Industrial Ndërkombëtar të Informacionit DMI të qytetit, për të rritur bizneset kryesore në një zinxhir industrial gjithëpërfshirës që shfrytëzon tendencat dhe mundësitë më të fundit në sektor brenda dhe jashtë vendit.

Parku industrial, i cili mbulon rreth 30 hektarë, është shtëpia e shumë vendeve të prodhimit, objekteve të menaxhimit, qendrave të inkubacionit të biznesit dhe qendrave të kërkimit dhe zhvillimit, në fusha që variojnë nga printimi industrial dhe 3D deri te prodhimi dhe shitja e pajisjeve.

Faqja ka tërhequr më shumë se 170 ndërmarrje të mëdha, të cilat kontribuuan në qarkullimin e 10 miliardë juanëve vitin e kaluar.

Zhao Ning, drejtor i Zyrës së Zhvillimit Ekonomik në distriktin Huaiyin të Jinan, ku ndodhet parku, tha se vendi punëson më shumë se 1000 njerëz, është shtëpia e industrive kryesore në zonë, si dhe përfshin qendrat e kërkimit dhe zhvillimit dhe qendrat e shërbimeve financiare për rritjen e ardhshme dhe zhvillimin.

“Parku DMI është një platformë e nivelit të lartë për kultivimin e ndërmarrjeve të suksesshme dhe zgjerimin dhe forcimin e industrive të mëdha. Ai ka luajtur një rol të rëndësishëm në optimizimin e strukturës ekonomike të zonës, duke strehuar ndërmarrjet novatore dhe duke nxitur prodhimin e nivelit të lartë”,- tha Zhao.

Gao Qingxiang, kreu i “Shandong Zihua Intelligent Technology”, tha se parku, ku kompania e tij ndodhet që nga viti 2019, ka luajtur një rol të madh në zhvillimin e markës dhe aftësive të industrisë. Kompania e Gao-s është e specializuar në pajisjet e printimit 3D, me më shumë se një duzinë punëtorësh të përfshirë në modelimin, dizajnimin, programimin, shitje dhe shërbimet e produkteve të tij. Kompania printon produkte 3D për ndërtim, mjekësi, automobila dhe fusha të tjera, duke përdorur më shumë se një duzinë materialesh si rrëshirë, najlon, inoks dhe lidhje alumini.

“Detu Media”, një kompani që printon reklama të mëdha për në natyrë dhe materiale që u shërbejnë liderëve të industrisë, si gjiganti i telekomunikacionit “China Mobile” dhe prodhuesi i smartfonëve “Vivo”, po rritet gjithashtu me shpejtësi brenda ekosistemit të biznesit të parkut.

Një nga produktet e saj më të mëdha është një reklamë në format rrjete me cilësi të lartë, e cila është 76 metra e gjatë dhe 38 metra e gjerë.

Menaxheri Li Junhe tha se kompania përfiton nga pajisjet, njohuritë dhe rrjetet e avancuara të “JHF Technology Group”, të cilat të gjitha përkthehen në rritje të konsiderueshme në vëllimin e saj të biznesit dhe shërbimet pas shitjes.

“Duke qenë në parkun industrial, çdo problem që hasim mund të trajtohet në kohën e duhur dhe në mënyrën më efikase”,- tha Li.

“Modeli i ekosistemit të industrisë së teknologjisë së lartë të Parkut Industrial të Informacionit Ndërkombëtar DMI do të ndihmojë në shtimin e nxitjes për zhvillimin ekonomik në rajon dhe më gjerë. Ne duam të tregojmë se përmes industrisë specifike, investimet në shkencë e teknologji mund të ndihmojnë bizneset dhe markat kineze të bëhen liderë globalë në fushat e tyre përkatëse”,- tha Shi.