Xi Jinping: Kina do të këmbëngulet për zhvillimin e socializmit me karakteristikat kineze

2018-12-18 12:17:57 CRI Komenti juaj Printoni

Më 18 dhjetor, sekretari i përgjithshëm i Komitetit Qendror të Partisë Komuniste Kineze Xi Jinping u shpreh se do të vazhdojmë në mënyrë të patundur rrugën socialiste me karaktistikat kineze. Kina duhet të këmbëngulet për zhvillimin e sistemit socialist me karakteristikat kineze, të zhvillojë dhe të forcojë në mënyrë të pandërprerë epërsinë e sistemit të Kinës.

Ai tha se në politikat e reformës dhe hapjes të Kinës, çfarë fusha do të bëhet reforma? Si bëhet reforma? këto probleme duhet të përcaktohen sipas objektivës së përgjithshme të përputhjes dhe të zhvillimit të socializimit me karakteristikat kineze, të nxitjes së sistemit administrativ dhe të përmirësimit të aftësisë administrative kombëtare. Për fushat që duhet dhe mund të bëhen reformat, Kina do të bëjë reforma me vendosmëri. Për fushat e pamundur dhe të paduhura, nuk do të bëhet ndryshimi me vendosmëri.

Ai edhe theksoi se duhet të bëjmë këmbëngulje afatgjatë për ndërtimet ekonomike si qendër, këmbëngulemi me vendosmëri për 4 parimet thelbësore, për reformën e hapjen. Kina do të konsolidojë dhe zhvillojë në mënyrë të patundur ekonominë shtetërore, do të inkurajojë, të përkrahë dhe të drejtojë në mënyrë të patundur zhvillimin e ekonomisë joshtetërore.

Kina do të këmbëgulet për zhvillimin si detyra e parë. Duhet të forcojmë në mënyrë të pandërprerë aftësinë komplekse shtetërore, të transferojmë pozitivisht metodat e zhvillimit, të realizojmë me përpjekjet zhvillimet më cilësore, me efikasitet më të lartë, më të barbartë, më të qëndrueshme. Duhet të zbatojmë strategjinë e zhvillimit me inovacionet, të forcojmë ndërtimet e qytetërimeve ekologjike, duke garantuar jetën e popullit në ambientin e bukur.(Xu Guang)

Mrekulli
Lajmet Kryesore