Kina lejon bonot e pushtetit vendor në përkrahje të bankave të vogla e të mesme

2020-07-03 10:10:43 CRI Komenti juaj Printoni

Kina do të lejojë bono të posaçme të pushtetit vendor për të përkrahur bankat e vogla e të mesme.

Organeve të pushtetit vendor do t'u garantohen disa kuota të përcaktuara këtë vit, për të gjetur rrugë për shtimin e kapitaleve për këto banka.

Bankat e vogla e të mesme, që zënë 99 % të bankave kineze, po përballojnë presion gjithnjë e më të madh në kapacitetin huadhënës dhe në shpenzimin e kapitaleve, si pasojë e pandemisë së COVID-19. (Wang Lei)

Mrekulli
Lajmet Kryesore