Japoni, shitjet korporative në korrik-shtator bien për herë të parë në tre vjet

2019-12-03 11:07:16 CRI Komenti juaj Printoni

Qeveria japoneze tha se shitjet korporative në vend u ulën për herë të parë gjatë tre vjetëve të fundit në korrik-shtator.

Sipas Ministrisë së Financave, shitjet e përgjithshme gjatë kësaj periudhe ranë 2.6 për qind në krahasim me një vit më parë, duke arritur në rreth 3 trilionë dollarë amerikanë.

Ministria tha se rënia u shkaktua pjesërisht nga ulja e çmimeve të produkteve të naftës, duke shtuar se kompanitë e manifakturës, veçanërisht ato të lidhura me prodhimin e metaleve dhe të pajisjeve të telekomunikacionit, ushtruan ndikim të madh te shitjet. (Wang Lei) 蕾

Mrekulli
Lajmet Kryesore