Kinë, hapet qendra e kërkimeve për orizin hibrid

2019-10-10 10:20:03 CRI Komenti juaj Printoni

 

Kina ka vënë në funksionim një bazë kërkimore për orizin hibrid në Guangxi.

Yuan Longping-u, i njohur si "babai i orizit hibrid" i Kinës, thotë që ekipi i tij do të punojë për të shtuar rendimentin dhe cilësinë e këtij lloj orizi.

 

Ata do të përpiqen që varietetet e tij të përshtaten me mjedise të ndryshme.

Synimi i tyre është që të krijojnë varietete orizi që mund të arrijnë një rendiment 180 kuintalë për hektarë.(Jiang Lei)

Mrekulli