OKB-ja paralajmëron kundër vetëkënaqësisë mbi humbjen e IS-it

2019-02-12 10:27:19 CRI Komenti juaj Printoni

Një zyrtar i lartë i OKB-së kundër terrorizmit paralajmëroi kundër vetëkënaqësisë mbi humbjen e grupit terrorist të Shtetit Islamik.

Zv.sekretari Vladimir Voronkov i Zyrës së OKB-së kundër Terrorizmit u shpreh se pavarësisht suksesit të kohëve të fundit kundër Shtetit Islamik dhe bashkëpunëtorëve të tij, kërcënimi i paraqitur nga luftëtarët e rikthyer dhe të zhvendosur mbetet i lartë.

ISIS ka vijuar përparimin në një rrjet të fshehtë që vepron në nivel lokal dhe duke u organizuar në nivel provincial.

Kjo është përkeqësuar nga sfida e luftëtarëve të huaj terroristë, të cilët ose po largojnë nga zonat e konfliktit ose do të lirohen së shpejti nga burgu.

Përkundër disa humbjeve të të ardhurave për shkak të humbjes territoriale, IS-i mund të mbështesë operacionet e veta nëpërmjet rezervave të qasshme, me para të thata ose përmes investimeve në biznese, duke nisur nga 50 milionë në 300 milionë dollarë.

Mrekulli
Lajmet Kryesore