Mbrojtja e të drejtave të pronësisë intelektuale në Kinë shënon përparim në vitin 2018

2019-01-11 09:59:10 CRI Komenti juaj Printoni

Zyrtarët kinezë thonë se Kina vazhdon të jetë një nga vendet që mbrojnë më mirë të drejtat e pronësisë intelektuale në botë.

Mbrojtja e të drejtave të pronësisë intelektuale në Kinë vazhdoi të forcohet vjet, me një rritje prej 5.8 për qind të dhënies së patentave për shpikje brenda vendit.

Edhe kërkesat për patenta nga subjektet e huaja në Kinë janë shtuar në vitin 2018, duke arritur rreth 150 mijë dhe duke u shtuar 9.1 për qind krahasuar me vitin 2017.

Aplikimet e markave të huaja gjithashtu i kaluan 240 mijët. (Vera)

Mrekulli
Lajmet Kryesore