Kabineti qeveritar i Kinës, institucionet e reja që do të formohen

2018-03-13 19:01:03 CRI Komenti juaj Printoni

Këshilli i Shtetit i Kinës i paraqiti sesionit të parë të legjislaturës së 13-të Asamblesë Kombëtare Popullore Kombëtare të martën për diskutim një plan për riorganizimin institucional.

Përveç 26 ministrive dhe komisioneve, plani propozoi formimin e tetë agjencive që i nënshtrohen miratimit nga Këshill Shtetëror i sapoformuar.

Sipas planit, këto janë agjencitë e propozuara:

- Administrata shtetërore rregullatore e tregut;

- Administrata shtetërore e radios dhe televizionit;

- Komisioni rregullator për bankat dhe sigurimet i Kinës;

- Agjencia e bashkëpunimit ndërkombëtar për zhvillim;

- Administrata shtetërore e sigurimeve shëndetësore;

- Administrata shtetërore e grurit dhe rezervave;

- Administrata shtetërore e imigracionit;

- Administrata shteterore e pyjeve dhe kullotave.

Mrekulli
Lajmet Kryesore