Kinë, publikohet plani për ristrukturimin e qeverisë

2018-03-13 10:03:58 CRI Komenti juaj Printoni

 

Kina shpalli të martën një plan të riorganizimit masiv të qeverisë, për ta bërë qeverinë më të mirëstrukturuar, më efikase dhe më të orientuar drejt shërbimit.

Plani i reformës institucionale i Këshillit të Shtetit do t'i paraqitet për diskutim sesionit të parë të legjislaturës së 13-të të Asamblesë Kombëtare Popullore që po vazhdon punimet në Pekin.

Pas ristrukturimit, Këshilli i Shtetit do të ketë 26 ministri dhe komisione, sipas një dokumenti mbi planin që i është vënë në dispozicion mediave.

Ndër dikasteret e reja do të jenë ministria e burimeve natyrore, ministria e çështjeve të veteranëve dhe ministria e menaxhimit të emergjencave.

Do të krijohen edhe institucione të reja në varësi të Këshillit të Shtetit, si agjencia e bashkëpunimit ndërkombëtar për zhvillimin dhe administrata shtetërore e imigracionit. Sipas dokumentit, krahasuar me strukturën ekzistuese, numri i subjekteve në nivel ministrie është zvogëluar me tetë dhe ai i subjekteve në nivel nënministror me shtatë.

Reforma, e cila synon të nxitë ristrukturimin institucional në fushat kyçe, do të forcojë funksionet e qeverisë në menaxhimin ekonomik, mbikëqyrjen e tregut, menaxhimin shoqëror, shërbimet publike dhe mbrojtjen ekologjike e mjedisore.

Mrekulli
Lajmet Kryesore