Provinca Hebei, fushatë për zbulimin dhe ndëshkimin e ndotësve të mjedisit

2017-10-06 09:34:20 CRI Komenti juaj Printoni

Autoritetet e provincës Hebei të Kinës kanë nisur një fushatë gjashtë mujore për të zbuluar dhe ndëshkuar krimin që lidhet me ndotjen e mjedisit, me qëllim që të përmirësojë cilësinë e mjedisit e sidomos të ajrit gjatë dimrit të ardhshëm.

Në qendër të punës është zbulimi i hedhjeve të paligjshme të mbetjeve të rrezikshme, fabrikat e vogla ndotëse dhe manipulimi i të dhënave të vrojtimit nga kompanitë që shkaktojnë emetime në mjedis.

Hedhja e paligjshme e mbeturinave të rrezikshme është krimi më i zakonshëm mjedisor, që përbën mbi 70 për qind të rasteve që lidhen me ndotjen e mjedisit në këtë krahinë.

Policia e provincës Hebei ka trajtuar deri tani për këtë vit mbi 700 çështje që lidhen me ndotjen dhe ka arrestuar rreth 13 qind të të dyshuarve për këto krime. (Leftion Peristeri)

Mrekulli