Kinë: Jetëgjatësia mesatare arrin në 76.5 vjeç

2017-09-29 20:08:05 CRI Komenti juaj Printoni
Zyra e Shtypit e Këshillit të Shtetit të Kinës publikoi të premten Librin e Bardhë "Zhvillimi i shëndetësisë dhe përparimi i të drejtave të njeriut në Kinë", ku vihet në dukje se në vjet, jetëgjatësia mesatare në Kinë u rrit në 76.5 vjeç, nga 67.9 vjeç në vitin 1981.

Në dokument thuhet se në Kinë është krijuar rrjeti më i madh i sigurimeve shëndësore bazë në botë, sëmundjet kryesore infektive janë vënë nën kontroll dhe treguesit kryesorë të shëndetit të banorëve janë më të lartë se niveli mesatar i vendeve me të ardhura të mesme e të larta, duke realizuar para kohe Objektivin e Zhvillimit të Mijëvjeçarit të OKB-së. (Fani)

Mrekulli