Banka Aziatike e Zhvillimit: Kina, rritje 6.7 % në 2017-n

2017-09-26 19:05:53 CRI Komenti juaj Printoni
Banka Aziatike e Zhvillimit parashikon një rritje ekonomike të Kinës 6.7 për qind sivjet dhe 6.4 për qind vitin e ardhshëm.

Sipas Bankës, rritja e ekonomisë kineze ka ardhur nga faktorë të tillë, si kërkesa e jashtme që ishte më e madhe sesa pritej, politikat fiskale proaktive dhe konsumi i fortë i brendshëm.

Ekonomia e Kinës u rrit 6.9 për qind në gjysmën e parë të këtij viti, me luajtjen e një roli më të madh në ekonomi nga sektorë të tillë si konsumi, shërbimet dhe ato të inovacionit.

Mrekulli