Ish ambasadori Peka pjesmarrës në veprimtari kulturore në Pekin

2017-09-11 20:29:33 CRI Komenti juaj Printoni

 

Ish ambasadori i Shqipërisë në Kinë, z. Maxhun Peka së bashku me të ftuar të tjerë të Radios së Jashtme të Kinës, nga 10 vende të botës, vizitoi Qendrën e Mbrojtjes së Trashëgimisë Jomateriale Kulturore, të zonës së Xicheng-ut në Pekin. Z. Peka pa nga afër punimet e ndryshme artistike tradicionale kineze si maskat e Operës së Pekinit, punimet me bojë, me arrë, brumë dhe atë "Kong zu". Ish ambasadori Peka, me ndihmën e zejtarëve pekinas provoi artin e tyre tradicional.

Zejet e kësaj zone janë pjesë e trashëgimisë kulturore jomateriale, të njohura nga UNESCO. (Xu Guang)

Mrekulli
Lajmet Kryesore