Më tepër>>> Fokus

Kina: Arritje serioze përballë kritikave të disa ndërkombëtarëve

Në Kinë janë duke u zhvilluar sesionet vjetore të Parlamentit dhe të Organit Suprem Konsultativ Politik, që në gjuhën vendase thuhen “Lianghui”, (liang–dy dhe hui–sesione)

Mrekullia e Popullit Kinez e Ngadhënjimit mbi Varfërinë

Më mirë se kushdo është mbarë populli kinez ai që i ndjen dhe u gëzohet rezultateve të arritjes historike të zhdukjes së varfërisë në mbarë vendin që u shpall zyrtarisht në mënyrë ceremonial sikurse e meritonte një ngjarje e tillë më 25 shkurt 2021 nga Presidenti Xi Jinping

Zhvillime ndërkombëtare: 17+1, bashkëpunim efikas dhe me rezultate të dukshme

Zhvillimi i Kinës çdo ditë e më shumë bëhet impresionues, por krahas këtij zhvillimi të gjithanshëm ajo që është e dukshme, është edhe fakti se punohet jo vetëm për zhvillimin brenda saj, por edhe për t’i shërbyer begatisë së përbashkët

Rivitalizimi i zonave rurale dhe siguria ushqimore-përparësitë e qeverisë kineze

Zyrtarët e lartë të Kinës pjesëmarrës në konferencën që u mbajt në Pekin, kanë analizuar konsolidimin e arritjeve përsa i përket reduktimit të varfërisë si dhe nevojën e rivitalizimit rural dhe sigurinë ushqimore si përparësi të qeverisë kineze

Pse Kina dhe Europa Qendrore e Lindore kane një bilanc pozitiv në bashkëpunimin ekonomik midis tyre?

Para pak ditësh anija kineze "COSCO Pisces" arriti në portin e Pireut të Greqisë. Ky port është një projekt i madh i bashkëpunimit midis Athinës dhe Pekinit. Në kuadër të këtij projekti anija solli kontejnerët e shumtë ngarkuar me materiale ndërtimi

Si të zhdukim varfërinë ekstreme: Pjesa 1-Sistemi qeverisës i Kinës

Në nëntorin e vitit 2020 Kina njoftoi se nxorri 5.51 milionë qytetarë të saj të fundit nga varfëria absolute. Kjo ishte një arritje historike duke marrë parasysh që vendi ka nxjerrë mbi 850 milionë njerëz nga varfëria gjatë 40 viteve të fundit, sipas të dhënave të Bankës Botërore