• Kompanitë e huaja kanë besim te projektet e tyre në Kinë

  Kompanitë e huaja kanë treguar besimin e tyre tek ekonomia dhe tregu kinez, me një numër të madh projektesh që po zbatohen në të gjithë vendin.

 • Ndarja e mundësive të CIIE globalisht

  Si ekspozita e parë në nivel kombëtar në botë me temë importin, Ekspozita Ndërkombëtare e Importit e Shangait dëshmon se dera e hapjes së Kinës “do të hapet më gjerë" dhe promovon procesin e hapjes së Kinës në nivel të lartë. Ekspozita e Gjashtë Ndërkombëtare e Importit të Kinës “mbërriti” siç ishte planifikuar, duke i dërguar botës një sinjal pozitiv se një Kinë e hapur do të sjellë përfitime për botën.

 • Promovoni zhvillimin e favorshëm përmes bashkëpunimit

  Takimi jozytar i Liderëve të Bashkëpunimit Ekonomik Azi-Paqësor të këtij viti do të mbahet në Shtetet e Bashkuara nga 15 deri më 16 nëntor, i cili është mekanizmi i bashkëpunimit ekonomik i nivelit më të lartë, më të gjerë dhe më me ndikim në këtë rajon. Me rimëkëmbjen aktuale të ekonomisë botërore plot pasiguri dhe paqëndrueshmëri, ky takim ka tërhequr vëmendjen rajonale dhe globale dhe pritet që samiti të promovojë në mënyrë aktive bashkëpunimin dhe stabilitetin rajonal.

 • Plani i Kinës mbështet zhvillimin e qëndrueshëm në Azi-Paqësor

  Mbledhja e 30-të Jozyrtare e Liderëve Ekonomikë të APEC-ut përfundoi në San-Francisko të ShBA-së.

 • Zona e Tregtisë së Lirë të Shangait fillon sërish pas një dekade

  Si një “fushë prove” e rëndësishme për reformën dhe hapjen në epokën e re, Zona Pilot e Tregtisë së Lirë të Shangait i shërben në mënyrë të palëkundur strategjisë së hapjes së Kinës dhe me guxim rinovon dhe praktikon në promovimin e investimeve dhe liberalizimin e lehtësimin e tregtisë.

 • Zakonet e reja të Festës “Duanwu” i japin gjallëri të re kulturës tradicionale"

  Festa e Varkës së Dragoit është një nga festat më të vjetra dhe më tradicionale në Kinë. Që nga kohërat e lashta, gjatë kësaj feste janë zhvilluar një sërë aktivitetesh të larmishme popullore, si gara me varka dragoi, bërja e zongzi-ve - një lloj gatimi me gjethe kallami të mbushura me oriz ngjitës - dhe varja e pelinit. Këto zakone jo vetëm që pasqyrojnë forcën tërheqëse unike të kulturës tradicionale të kombit kinez, por edhe mishërojnë dëshirën e njerëzve për një jetë më të mirë.

 • Politika pa viza ndihmon rimëkëmbjen e turizmit në Kinë

  Që nga viti i kaluar, Kina ka optimizuar vazhdimisht politikën e vizave, duke përfshirë thjeshtimin e procedurave të miratimit për të studiuar në Kinë dhe politikën pilot të heqjes së vizave për disa vende, duke synuar promovimin e shkëmbimeve miqësore e të bashkëpunimit me përfitime të ndërsjella ndërmjet Kinës dhe vendeve të tjera.

 • Industria e energjisë së re e Kinës udhëheq transformimin e gjelbër global

  Në situatën e rëndë të ndryshimeve klimatike, zhvillimi i gjelbër dhe me karbon të ulët është bërë një konsensus global. Në këtë sfond, zhvillimi i vrullshëm i industrisë së energjisë së re të Kinës po udhëheq transformimin energjetik global dhe po jep kontribute të rëndësishme në ndërtimin e një të ardhmeje të pastër dhe me pak karbon.

 • Alga e detit, nga një produkt i vogël te një industri e madhe

  Alga e detit, nga një produkt i vogël te një industri e madhe

 • Eksploroni pikat e reja kryesore të turneve kulturore verore në krahina të ndryshme të Kinës

  Që nga fillimi i këtij viti, tregu turistik i Kinës ka lulëzuar, duke nxitur çlirimin e vazhdueshëm të potencialit të konsumit. Në këtë verë, oferta konsumatore e pasuruar vazhdimisht, produktet e reja dhe formatet e reja të biznesit po stimulojnë vazhdimisht gjallërinë konsumatore të tregut të turizmit kulturor veror.

 • Pesë Parimet e Bashkëjetesës Paqësore: Mësim i rëndësishëm për çdo kinez

  Pesë Parimet e Bashkëjetesës Paqësore: Mësim i rëndësishëm për çdo kinez

 • Të njohim botën e një gjetheje çaji

  21 maji është Dita Ndërkombëtare e Çajit. Kina ka një histori më shumë se dymijëvjeçare të rritjes dhe pirjes së çajit. Tani çaji është jo vetëm një kartëvizitë kulturore, po edhe një "çelës i artë" për të zhvilluar ekonominë.

 • Mbrojtja e gjurmëve të historisë

  18 maji është Dita Ndërkombëtare e Muzeve. Muzetë janë objekte të rëndësishme për të mbrojtur e trashëguar qytetërimin njerëzor. Në kohën e tanishme, si mund t’i lidhin muzetë të kaluarën dhe të tashmen. Ju lutem ndiqni këtë emision për ta zbuluar përgjigjen së bashku.

 • Dialogu rinor: Kina dhe Evropa nëpërmjet syve të rinisë

  Dialogu rinor: Kina dhe Evropa nëpërmjet syve të rinisë

 • Le të shkojmë të udhëtojmë në kontetë

  Me ardhjen e verës, Kina dhe Shqipëria janë destinacionet e preferuara të turistëve nga e gjithë bota. Në Kinë ka një prirje të re udhëtimi, që është pikërisht parapëlqimi i më shumë destinacioneve turistike të konteve nga turistët. Konteja "e vogël, por e bukur" thjesht plotëson ndryshimin e tanishëm në kërkesën e turistëve.