• Samiti i OBSH-së, forcim i partneritetit strategjik rajonal

    Samiti i Organizatës së Bashkëpunimit të Shangait u zhvillua në Astana më 3-4 korrik me pjesëmarrjen e shteteve anëtare, vëzhguesit dhe partnerët e dialogut si dhe praninë e kreut të OKB-së, António Guterres. Gjatë Samitit, Kina dhe Azerbajxhani publikuan Deklaratën e Përbashkët për Vendosjen e Partneritetit Strategjik mes dy vendeve, u hap Rruga e Transportit të Shpejtë Kinë-Evropë të Trans-Kaspikut, si dhe janë zhvilluar takime të krerëve të shteteve pjesëmarrëse, veprimtari kulturore, arsimore dhe mediatike. Analisti Dr. Enriko Ceko në intervistë për Grupin Mediatik të Kinës (CMG) analizon ecurinë e veprimtarisë së Organizatës së Bashkëpunimit të Shangait ndër vite dhe potencialin e bashkëpunimit mes vendeve të kësaj organizate me ndikim jo vetëm në Azi, por dhe globale.

  • Tarifat për makinat elektrike të prodhuara në Kinë, një Boomerang për qytetarët dhe ekonominë evropiane

    Bashkimi Evropian sapo ka deklaruar vendosjen e tarifave shtesë ndaj makinave elektrike kineze me anë të një deklarate të Komisioni Evropian që njoftoi se, duke filluar nga muaji korrik 2024, do vendoset një tarifë shtesë e përkohshme rreth 17.4 - 38.1% për automjetet elektrike që vijnë nga Kina, pavarësisht kundërshtimit nga vendet anëtare të BE-së si Gjermania, Suedia, Hungaria, etj, që duket se