Radio e Jashtme e Kinës
Lajme
• Strategjia e investimeve në arsim, strategji për zhvillim afatgjatë ekonomik
• Li: Do të vazhdojmë masat e reja për hapjen e Kinës
• Xi i bën thirrje ushtrisë të forcojë mbrojtjen dhe interesat kombëtare
• Li Keqiang: Kina e BE-ja duhet të forcojnë besimin e ndërsjellë
• Kina zotohet të përmirësojë mjedisin e biznesit
• Li: Do të nxitim zhvillimin e përbashkët mes dy brigjeve të ngushticës së Tajvanit
• Li Keqiang-u: Kina do të fokusohet te shërbimet për të moshuarit e fëmijët
• Li Keqiang-u: Do të shtohen 11 milionë vende pune në 2019-n
• Li: Nuk ka ndryshuar prirja e përparimit të marrëdhënieve kino-amerikane
• Kryeministri kinez: Qeveria do t'u krijojë më shumë favore ndërmarrjeve
më tepër>>>>>

Li: Kina do të ngulë këmbë në denuklearizimin e Gadishullit Korean
Çfarë përfaqësojnë "Dy Sesionet"?
Çfarë dëshironi të dini nga "Dy sesionet"?
v Shpenzimet për arsimin do të vazhdojnë të zënë 4 % të GDP-së v Kina do të lehtësojë më tej hyrjen e investimeve të huaja
v Qëndrimi i Kinës, zgjidhja e mosmarrëveshjeve tregtare me konsultime të barabarta v Kina do të përmirësojë mjedisin e biznesit për ndërmarrjet private
v Kina do të zbatojë një ulje më të madhe të taksave v Kina shpall uljen sivjet me 3 % të lëshimit të dioksidit të sulfurit e oksideve të nitrogjenit
v Kina do të mbështesë rolin e ndërmarrjeve në ndërtimin e nismës "Një brez, një rrugë" v Politikat e punësimit do të kenë për herë të parë përparësi në nivelin e politikave makroekonomike të qeverisë kineze
v Kina planifikon të nxjerrë të paktën 10 milionë veta nga varfëria në fshat v Objektivi i rritjes ekonomike të Kinës në vitin 2019 është 6%-6.5%
Qendra mediatike për dy sesionet
Video

• Video/   Çastet më spikatëse nga "Dy sesionet"

• Video/  Pekin, hapet sesioni vjetor i legjislaturës së 13-të të Asamblesë Kombëtare Popullore të Kinës

• Video/  Li Keqiang: Asnjë vend nuk përfiton nga lufta tregtare kino-amerikane

• Video/  Ambasadori Belortaja: Programi i qeverisë kineze, platformë e qartë e gjithëpërfshirëse

• Video/  Kina mohon përpjekjen për të zëvendësuar ShBA-në në çështjet globale, ministri Wang Yi tregon diplomacinë në vitin 2018

• Video/  Mediat shqiptare ndjekin drejtpërdrejt hapjen e sesionit parlamentar të Kinës
Fokus
Kina nën presidencën e Xi Jinping, arritje të mëdha të njëpasnjëshme
Në Pekin, gjatë këtij muaji, u mbajtën të ashtuquajturat "dy sesionet" politike, periudha më e rëndësishme kjo në kalendarin politik të Kinës...
Sistemi i mbikëqyrjes i Kinës, projektim i nivelit më të lartë dhe përparësia e tij
Nsesionin e parë të legjislaturës së 13-të të Asamblesë Kombëtare Popullore të Kinës u miratua "Amendamenti i Kushtetutës së Republikës Popullore të Kinës". Në kapitullin e tretë të "Amendamentit",  shtohet pjesa për krijimin e "Komisionit të Mbikëqyrjes" si organ për punët mbikëqyrëse...
Ambasadori Belortaja: Programi i qeverisë kineze, platformë e qartë e gjithëpërfshirëse
Ambasadori i Shqipërisë në Kinë, Selim Belortaja, e vlerësoi programin e qeverisë kineze të paraqitur para Asamblesë Kombëtare Popullore nga kryeministri Li Keqiang...
Asambleja Kombëtare Popullore e Kinës
Asambleja Kombëtare Popullore (AKPK-ja), si organ suprem i pushtetit të Kinës, formon dhe kontrollon Këshillin e Shtetit, Gjykatën e Lartë Popullore dhe Prokurorinë...
Mars, gjithë sytë nga Kina, Konferenca Konsultative Politike e Popullit Kinez
Të shtunën më 3 mars u hap në Pekin sesioni i parë i legjislaturës së 13-të të Komitetit Kombëtar të Konferencës Konsultative Politike të Popullit Kinez...
Kina në foto
Link
China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China