Radio e Jashtme e Kinës
• Këshilltari ekonomik kinez: Bashkëpunim i frytshëm ekonomiko-tregtar
Vitet e fundit, me nxitjen e qëndrueshme të nismës "Një brez, një rrugë" dhe të mekanizmit të bashkëpunimit "16+1" midis Kinës dhe vendeve të Europës Qendrore e Lindore, Shqipëria...
• "Huawei", aktiv në zhvillimin e sektorit të telekomunikacionit në Shqipëri
Ndër kompanitë kineze që po ushtrojnë biznesin e tyre në Shqipëri, "Huawei" pa dyshim është ndër më kryesoret. Në një intervistë të posaçme për Radion e Jashtme të Kinës, kryemenaxheri i degës së kësaj kompanie në Tiranë...
• Kompania kineze "Hilong", shërbim për sektorin e naftës në Shqipëri
Vitet e fundit, nisma "Një brez, një rrugë" dhe mekanizmi i bashkëpunimit "16+1" kanë shërbyer si dy motorë që po nxisin zhvillimin e shpejtë të bashkëpunimit ekonomik mes Kinës dhe vendeve të Europës Qendrore e Lindore...
• "Geo-Jade", partneri kinez i Shqipërisë në fushën e naftës
"Nën drejtimin e nismës "Një brez, një rrugë" dhe mekanizmit të bashkëpunimit "16+1", në fund të vitit 2016, vëllimi i investimeve kineze në tregun shqiptar është rritur në 760 milionë dollarë amerikanë...
• Kompania kineze "China Everbright", e angazhuar për zhvillimin e Shqipërisë
Në prillin e vitit të kaluar, kompania kineze "China Everbright" deklaroi blerjen e 100 % të aksioneve të Aeroportit Ndërkombëtar të Tiranës "Nënë Tereza".Blerja e aksioneve të këtij aeroporti është një fryt i rëndësishëm i bashkëpunimit ekonomik ...
China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China