Radio e Jashtme e Kinës
Lajme
• Kryeministri kinez thekson lehtësitë për bizneset, duke nxitur gjallërinë e tregut
• Li Keqiang-u kërkon më shumë kanale financimi për bizneset e vogla
• Kina do të promovojë zbutjen e varfërisë me platformat digjitale
• Kina miraton vendimin për ligjet e sigurisë kombëtare në Hong-Kong
• Kina miraton Kodin Civil të parë të vendit
• Legjislatura e lartë e Kinës miraton Kodin e parë Civil të vendit
• Kina miraton vendimin lidhur me legjislacionin e sigurisë kombëtare për Hong-Kongun
• Komisioni Evropian propozon huazimin e 750 miliardë eurove si fond rimëkëmbjeje
• Xi Jinping-u: Populli ka epërsi
më tepër>>>>>

Kryeministri kinez thekson lehtësitë për bizneset, duke nxitur gjallërinë e tregut
Video

• Video - Duhen marrëdhëniet konstruktive midis Kinës dhe ShBA-së

• Video - Intervista e CGTN me Carrie Lam: Legjislacioni i miratuar nga AKP-ja, i arsyeshëm dhe i ligjshëm: Hong-Kongu gëzon autonomi në shkallë të lartë

• Video - Përfaqësuesi i popullit (3)

• Zana`s Vlog 12 - Çfarë janë dy sesionet?

• Pse kjo delegate e përshëndeti presidentin me përkulje?

• Xi Jinping-u: Hubei dhe Wuhan-i sigurisht do të rilindin

• Xi Jinping-u: Duhet t'i ndihmojmë fshatarët të çlirohen nga varfëria

• Video - Pse ka rëndësi miratimi i projektligjit të sigurisë kombëtare për Hong-Kongun?

• Video - Përfaqësuesi i popullit (2)

• Video - Përfaqësuesi i popullit (1)
më tepër >>>>>
Fokus
• CMG-ja: Politikanët amerikanë po përhapin urrejtje shoqërore
Që nga përhapja e virusit, disa politikanë, për të mbuluar dështimin e tyre në kontrollin e epidemisë, kanë provokuar kundërvënie raciste, duke stigmatizuar lidhur me epideminë dhe duke e përbaltur Kinën për interesat e veta politike...
• "Një brez, një rrugë" në ndihmë të rigjallërimit të ekonomisë botërore
Pandemia COVID-19 ka goditur rëndë jo vetëm shëndetin e popullatës, por edhe ekonominë globale. Nisma e Kinës "Një brez, një rrugë" po luan një rol të rëndësishëm në rikthimin e shëndetit të ekonomisë botërore.  Ndërsa kombet perëndimore po luftojnë me COVID-19 dhe nevojitet ende kohë për rihapjen e ekonomive të tyre, Kina tashmë ka filluar rimëkëmbjen e saj...
• Zhvendosja u sjell shpresë banorëve në thellësitë e maleve
Në thellësinë e vargmaleve Yaoshan të provincës Guizhou jetojnë në mënyrë të shpërndarë mbi 5000 banorë të pakicës kombëtare yao. Në...
• 2019-a, më shumë vende njohin parimin e "Një Kine"
Në periudhën 1949-2019, Republika Popullore e Kinës ka bërë një rrugëtim të jashtëzakonshëm 70-vjeçar. Gjatë shtatë dekadave, Kina vendosi marrëdhënie diplomatike me 90% të vendeve të botës. Partnerët e saj u rritën nga 10 deri në 180...
• "Dy sesionet" vërtetojnë cilësinë e demokracisë në Kinë
Këto ditë po zhvillohen në Pekin dy veprimtaritë kryesore politike vjetore të Kinës, që përkatësisht janë sesioni i parlamentit (Asamblesë Kombëtare Popullore)...
më tepër>>>>>
Link
China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China