E premtja e kaluar shënoi Ditën e Tokës 2022 dhe tema e këtij viti është "Investoni në planetin tonë".

Presidenti kinez Xi Jinping, në shumë raste, ka bërë thirrje për përpjekje të përbashkëta për të ndjekur vizionin e një komuniteti me një të ardhme të përbashkët për njerëzimin, për të trajtuar sfidat e klimës dhe sfida të tjera mjedisore dhe për të mbrojtur planetin blu - shtëpinë e përbashkët për njerëzimin.

Ja disa nga pikat kryesore të komenteve të tij:

-Toka është shtëpia jonë e vetme. Rritja e përpjekjeve për të adresuar ndryshimet klimatike dhe promovimi i zhvillimit të qëndrueshëm ndikon në të ardhmen e njerëzimit.

-Njeriu dhe natyra duhet të bashkëjetojnë në harmoni. Kur kujdesemi për të mbrojtur natyrën, natyra na shpërblen bujarisht; kur ne e shfrytëzojmë natyrën pa mëshirë, ajo na ndëshkon pa mëshirë.

-Duhet të kemi nderim të thellë për natyrën, të respektojmë natyrën, të ndjekim ligjet e natyrës dhe të mbrojmë natyrën, në mënyrë që të ndërtojmë një atdhe të bashkëjetesës harmonike midis njeriut dhe natyrës.

-COVID-19 na kujton se njerëzimi duhet të nisë një revolucion të gjelbër dhe të ecë më shpejt për të krijuar një mënyrë të gjelbër zhvillimi dhe jete, të ruajë mjedisin dhe ta bëjë Tokën Nënë një vend më të mirë për të gjithë.

-Njerëzimi nuk mundet më të injorojë paralajmërimet e përsëritura të natyrës dhe të shkojë në rrugën e rrahur të nxjerrjes së burimeve pa investuar në ruajtje, duke ndjekur zhvillimin në kurriz të mbrojtjes dhe duke shfrytëzuar burimet pa restaurim.

-Komuniteti ndërkombëtar duhet të rrisë bashkëpunimin, të krijojë konsensus dhe të bashkojë forcën për të ndërtuar një komunitet të gjithë jetës në Tokë.