PËR NE  VEND PUNE
      
cri albanian.cri.cn
Faqja e parë | Lajme | Kina Sot | Fokus ekonomik | Kultura | Kozmopolit | Shëndeti | Fjala në Lajm | Koment për RJK Muzikë | Revista "Ejani"

Për t'iu përgjigjur sfidave që sjell plakja e popullsisë Kina është duke studiuar mundësinë e shtyrjes së moshës së pensionit. Gjatë diskutimit të propozimeve në dy sesionet e këtij viti, ministri i Burimeve të Njerëzve dhe i Sigurimeve Shoqërore i Kinës Yin Weimin u shpreh se mosha e daljes në pension në Kinë është me e hershme se pjesa dërmuese e vendeve të botës, Për të përballuar sfidën e plakjes së shoqërisë dhe menaxhuar mirë burimet njerëzore, shtyrja e moshës së daljes në pension duhet të studiuar,sugjeron ministri. Në disa prej krahinave të Kinës mosha e daljes në pension nuk mund të shtyhet tani për tani por vetëm të studiohet<<<
Debata në Kinë
 • Gratë e Kinës së re

 • Tre dekada pasi Kina ndërmori reformat e thella ekonomike, shumë ndryshoi për gratë. Ndryshe nga nënat e tyre, ku shpesh jeta e tyre private ishte e ndaluar apo e përcaktuar nga shteti, në përgjithësi sot gratë mund të zgjedhin rrugën e tyre në jetë<<<
 • Hong Kong, anketë për daljen në pension

 • Rreth 40% e të anketuarve në Hong Kong thonë se do të vazhdojnë të punojnë pas moshës 65 vjeç dhe 28% kërkojnë të dalin në pension.Sondazhi u zhvillua nga prilli deri në korrik nga kompania e njohur e investimit Fidelity International<<<
  Gjendja në Shqipëri
  Reforma në BE
  Komenti im
  China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
  16A Shijingshan Road, Beijing, China