Radio e Jashtme e Kinës
• Genc Çeli: Investimet kineze mbështetin zhvillimin ekonomik të Shqipërisë
Nën drejtimin e nismës "Një brez, një rrugë" dhe të mekanizmit të bashkëpunimit "16+1", vitet e fundit bashkëpunimi midis Kinës dhe Shqipërisë në fusha të ndryshme po forcohet pandërprerë...
• Porti i Durrësit, në pritje të kompanive kineze
Shqipëria është një vend buzë deteve Adriatik e Jon dhe ka disa porte detare natyrore, ndër të cilët porti i Durrësit është më i rëndësishmi.Çdo vit këtu përpunohen afro 85 % e mallrave...
• Çollaku: Shqipëria, në pritje të turistëve kinezë
Vitet e fundit, nën udhëheqjen e nismës "Një brez, një rrugë" dhe të mekanizmit "16+1", bashkëpunimi në fusha të ndryshme midis Kinës dhe vendeve të Evropës Qendrore e Lindore është forcuar pandërprerë...
• Shqipëria dëshiron të mësojë nga zhvillimi i urbanizimit të Kinës
Ministrja e Zhvillimit Urban, Eglantina Gjermeni në intervistën për CRI Shqip theksoi se "plani urbanistik ka përcaktuar drejtimin e ndërtimit të qyteteve të Shqipërsisë...
• Ilir Bejtja: Bashkëpunimi kino-shqiptar në sektorin e industrisë është forcuar
Shqipëria ndodhet në juglindje të Europës dhe në lindje të detit Mesdhe, duke qenë pjesë e "Një brez, një rrugë". Shqipëria ka kushte të mira natyrore e gjeografike, duke pasur një epërsi të dukshme në rajon...
China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China